Osijek
NAŠIČKO NASELJE

Bez zebre odsječen pristup busnoj i Lidlu
Objavljeno 3. rujna, 2019.
Radi osiguranja dodatne sigurnosti u odvijanju svakodnevnog gradskog prometa, Grad Osijek je, u suradnju s PU Osječko-baranjskom, odlučio ukloniti i prebrisati nekoliko pješačkih prijelaza na kojim su potencijalne žrtve mogle biti upravo pješaci. Ili je pak riječ o zebrama koje su izgubile svoju funkciju. Jedna od takvih je pješački prijelaz u Ulici sv. L. B. Mandića, u visini nekadašnjeg Getroa.

Kako taj trgovački centar već godinama nije u funkciji, prestala je i potreba da ondje bude označen pješački prijelaz, koji je još k tome u neposrednoj blizini petlje s južnom obilaznicu, glasilo je pojašnjenje odgovornih iz gradskih službi. I pješački je ubrzo uklonjen. No prema tom činu, pa opetovano i u još nekoliko navrata, javljaju nam se mještani, prije svega, Našičkog naselja s dvije osnovne zamjerke. Prva je ona kako da dođu do autobusnog ugibališta za autobus koji iz smjera Čepina prometuje u smjeru centra? Posebno se ovo odnosi na učenike koji idu u srednju školu ili pak djecu koja zbog sportskih ili drugih razloga učestalo koriste ovu liniju kako bi došla do grada. Druga - kako će oni do Lidla, a da u oba slučaja ne pretrčavaju cestu na svoj rizik. Mnogi su naime mišljenja kako je uz semafor koji je postavljen kod Lidla i pješački prijelaz - ali tome nije tako.

Najbliža sljedeća zebra im je, u smjeru jugozapada, kod semafora za skretanje za Avenue Mall, odnosno, ako idu prema gradskom centru, tek kod Anine ulice, s tim da s te sjeverne strane na potezu do pružnog prijelaza i nema pješačke staze. Istina jest da je zona Đakovštine, od pružnog prijelaza pa do nadvožnjaka, prvenstveno predviđena za odvijanje prometa motornih vozila, ipak ne bi se smjelo zaboraviti ni pješake. D.Ku.
Možda ste propustili...

S NAJAVLJENIM POVEĆANJEM MINIMALNE PLAĆE:

Studentska satnica raste dvije kune od 1. siječnja

DAJTE GLAS ZA PROF. MARIJU HEFFER!

Skromna superjunakinja mijenja svijet svakodnevno

OSJEČKE LIONSICE ODABRALE HRVATSKI POSTER MIRA

Golubica je donijela Janu pobjedu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JOŠ JEDNA KLINIKA U KBC-U

U godini dana naprave četiri milijuna analiza

2

VELIKA STOPA BOLOVANJA U DJEČJEM VRTIĆU

Sindikat: “Neposlušni” su izloženi zlostavljanju

3

VRHUNAC VODENOG VALA U OSIJEKU OČEKUJE SE U NEDJELJU

U samo dva tjedna, Drava je narasla za gotovo četiri metra