Ekonomija
OD PRIMLJENIH ZAHTJEVA, 80 % NOVI KLIJENTI

U HPB-u iznimno veliki interes za subvencionirane stambene kredite, pristiglo je više od petsto zahtjeva
Objavljeno 4. rujna, 2019.
Hrvatska poštanska banka je do 2. rujna, tjedan prije početka prijava za subvencioniranje kredita u APN-u, zaprimila više od 500 zahtjeva, javili su iz te banke i dodaju da "dosadašnji broj zahtjeva u HPB-u dvostruko premašuje broj odobrenih kredita u sklopu APN programa lani. Predani zahtjevi pokazuju da kredite najviše traže visokoobrazovani građani od 26 do 35 godina, podjednako se traže kunski i eurski krediti, prosječan traženi iznos je 600 tisuća kuna na rok od 20 godina. Oko 70 % zahtjeva odnosi se na kupnju stanova, i to uglavnom novih, a 30 % tražitelja kreditom kupuje ili gradi kuću. Najveći je interes u Zagrebu i Varaždinu, slijede Osijek, Rijeka, Split i Đakovo. Promatrajući županije, uz Grad Zagreb, prednjače Varaždinska, Osječko-baranjska i Splitsko-dalmatinska."
Od primljenih zahtjeva, 80 posto su novi klijenti HPB-a, što je potvrda konkurentnih uvjeta najveće banke u hrvatskom vlasništvu. HPB nudi najnižu kamatnu stopu za program subvencioniranih stambenih kredita. HPB je omogućio klijentima besplatnu procjenu nekretnine i povoljniju policu osiguranja.
"HPB ima najnižu kamatnu stopu, a ukupni trošak za klijente smanjili smo i dodatnim pogodnostima. Klijentima smo omogućili da manje plate nekretninu koju žele, a Vladi RH da pojedinačno manje sredstava utroši na subvencije te smo iznimno zadovoljni da nam je tako velik broj građana dao povjerenje u važnoj životnoj odluci. Imamo više od 500 zahtjeva, a broj se povećava svaki dan. Smatramo da smo na najbolji način podržali inicijativu države za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji, a ubuduće želimo još aktivnije sudjelovati u stvaranju uvjeta za bolji život u Hrvatskoj, što je i misija Hrvatske poštanske banke", kaže Ivana Kamenić, zamjenica izvršnog direktora Sektora poslovanja sa stanovništvom HPB-a. Z.Rupčić
Možda ste propustili...

HPK JE ZA UŠTEDE TROŠKOVA ADMINISTRACIJE

Protive se smanjenju poljoprivrednih potpora

"BURZA OTPADA" DO KRAJA OVE GODINE

Na jednom mjestu sve o uslugama i ponudi otpada

NAJSLABIJI RAST GOSPODARSKIH AKTIVNOSTI

Markit: Eurozona u listopadu bila je na korak od stagnacije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POTPORU ĆE PRIMITI VIŠE OD 100.000 GOSPODARSTAVA

Započela isplata predujma poljoprivrednicima

2

BLIŽI SE ZADNJA GODINA ALOKACIJE NA NAJUSPJEŠNIJI EU FOND

Sve isplate iz PRR-a trebale bi završiti do kraja 2023. godine

3

PROGNOZE STRUKTURNE PROMJENE

Diljem Europske unije zaposlenost rekordno visoka, a nezaposlenost je najniža od početka ovog stoljeća