Ekonomija
OD PRIMLJENIH ZAHTJEVA, 80 % NOVI KLIJENTI

U HPB-u iznimno veliki interes za subvencionirane stambene kredite, pristiglo je više od petsto zahtjeva
Objavljeno 4. rujna, 2019.
Hrvatska poštanska banka je do 2. rujna, tjedan prije početka prijava za subvencioniranje kredita u APN-u, zaprimila više od 500 zahtjeva, javili su iz te banke i dodaju da "dosadašnji broj zahtjeva u HPB-u dvostruko premašuje broj odobrenih kredita u sklopu APN programa lani. Predani zahtjevi pokazuju da kredite najviše traže visokoobrazovani građani od 26 do 35 godina, podjednako se traže kunski i eurski krediti, prosječan traženi iznos je 600 tisuća kuna na rok od 20 godina. Oko 70 % zahtjeva odnosi se na kupnju stanova, i to uglavnom novih, a 30 % tražitelja kreditom kupuje ili gradi kuću. Najveći je interes u Zagrebu i Varaždinu, slijede Osijek, Rijeka, Split i Đakovo. Promatrajući županije, uz Grad Zagreb, prednjače Varaždinska, Osječko-baranjska i Splitsko-dalmatinska."
Od primljenih zahtjeva, 80 posto su novi klijenti HPB-a, što je potvrda konkurentnih uvjeta najveće banke u hrvatskom vlasništvu. HPB nudi najnižu kamatnu stopu za program subvencioniranih stambenih kredita. HPB je omogućio klijentima besplatnu procjenu nekretnine i povoljniju policu osiguranja.
"HPB ima najnižu kamatnu stopu, a ukupni trošak za klijente smanjili smo i dodatnim pogodnostima. Klijentima smo omogućili da manje plate nekretninu koju žele, a Vladi RH da pojedinačno manje sredstava utroši na subvencije te smo iznimno zadovoljni da nam je tako velik broj građana dao povjerenje u važnoj životnoj odluci. Imamo više od 500 zahtjeva, a broj se povećava svaki dan. Smatramo da smo na najbolji način podržali inicijativu države za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji, a ubuduće želimo još aktivnije sudjelovati u stvaranju uvjeta za bolji život u Hrvatskoj, što je i misija Hrvatske poštanske banke", kaže Ivana Kamenić, zamjenica izvršnog direktora Sektora poslovanja sa stanovništvom HPB-a. Z.Rupčić
Možda ste propustili...

VELIKA OČEKIVANJA ZA KOLOVOZ

Dobar srpanj u tvrtki Jadran

NAJPOPULARNIJA HRVATSKA APLIKACIJA ZA PARKIRANJE OBARA REKORDE

Brojne uštede za 200.000 korisnika besplatne PayDo aplikacije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

EUROSPIN OTVARA SVOJU PRVU TRGOVINU U HRVATSKOJ

U potrazi su za građevinskim
zemljištem, dolaze li u Osijek?

2

NAGRADE ZA 30 GODINA TVRTKE

Radnicima Žita po 2500 kuna

3

HRVATSKOJ JE POTREBNA TVORNICA ZA PRERADU SOJE

Izvozimo neprerađenu soju, pa je uvozimo kroz stočnu hranu