Osijek
LJETNA ŠKOLA INFORMACIJSKIH ZNANOSTI

Mladi iz Europe i Hrvatske uče i borave u Osijeku
Objavljeno 2. rujna, 2019.
Filozofski fakultet u Osijeku sljedećih će šest dana, točnije od 1. do 6. rujna, biti domaćin Europske ljetne škole informacijskih znanosti 2019. (ESSIS) koju organizira Odsjek za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku.

Suorganizatori projekta su i Sveučilište u Grazu, Sveučilište u Hildesheimu, Sveučilište Hacettepe iz Ankare, Sveučilište u Barceloni te Sveučilište u Pisi. Kako nam pojašnjava predsjednica programskog i organizacijskog odbora, doc. dr. sc. Anita Papić, ovogodišnja je Europska ljetna škola informacijskih znanosti nastavak sličnih projekata iz prethodne dvije godine. "Ovakvu manifestaciju imali smo i 2017. godine, kada se ljetna škola održala u Katlenburgu u Njemačkoj, a prošle godine u Grazu u Austriji. Ljetne škole iz informacijskih znanosti organizirane su u sklopu projekta EINFOSE: Information Science Education: Encouraging mobility and learning outcomes harmonization, čija je koordinatorica prof. dr. sc. Tatjana Aparac Jelušić, pod pokroviteljstvom programa Europske unije ERASMUS+. Na ovogodišnjoj ljetnoj školi sudjeluju 24 studenta iz Italije, Španjolske, Rusije, Turske, Bosne i Hercegovine te Hrvatske, a predavanja će održati šest pozvanih stranih predavača, uz one s našeg Sveučilišta, ali i dva predavača iz poslovnog sektora Osijek Software City. Predavanja i praktični rad u sklopu ESSIS 2019 obuhvaćaju tematska područja i tiču se dostignuća u informacijskim znanostima, istraživačkoj metodologiji, kao i informacijskom pretraživanju i programiranju", zaključila je Papić.

S obzirom na gostovanje mladih iz različitih dijelova Europe, tijekom boravka u Osijeku nastojat će im se približiti kultura i znamenitosti našeg kraja, pa će tako za boravka turistički razgledati grad, posjetiti Muzej vučedolske kulture u Vukovaru, zatim Park prirode Kopački rit, ali i Muzej Slavonije, Arheološki muzej i Muzej školjaka i vodenog svijeta. E. Nenadić
Možda ste propustili...

JAVNA SLAVINA KOD STAROG STUDENTSKOG DOMA

Vodovod isprao cjevovod i voda je ponovno - pitka

KOD BASTIONA U TVRĐI I U DVORIŠTU PU OSJEČKO-BARANJSKE

Dan otvorenih vrata policije

Najčitanije iz rubrike