Osijek
MALA ŠKOLA ŽIVOTNIH VJEŠTINA

Početak uz samoprocjenu
Objavljeno 3. rujna, 2019.
Korisni edukativni program, kojega PRONI Centar za socijalno podučavanje već tradicionalno provodi kroz projekt Regionalni infocentar za mlade Osijek, počeo je ovoga tjedna s novom serijom radionica za mlade od 15 do 30 godina. Riječ je o Maloj školi životnih vještina, koja kroz pet radionica sudionicima omogućava osobni razvoj i unaprjeđenje vještina, korisnih na tržištu rada, ali i u svakodnevici.

- Počinjemo sa samoprocjenom i osobnim vrijednostima, a do kraja tjedna ćemo obraditi teme poput komunikacijskih vještina, timskog rada i rješavanja sukoba, prezentacijskih vještina i javnog nastupa te održivog razvoja. Imamo 18 prijavljenih sudionika, među kojima prevladavaju učenici, studenti i nezaposleni - otkriva Mirjana Jozanović, voditeljica Regionalnog infocentra za mlade Osijek, podsjećajući kako se Mala škola životnih vještina ove godine provodi u suradnji s osječkom ISKROM Waldorfskom inicijativom, koja će u petak završnu radionicu održati u svojoj učionici održivog razvoja u Tvrđavici.

- Što se tiče sudjelovanja na radionicama, polaznici koji su upoznati s neformalnim obrazovanjem spremniji su se otvoriti i aktivno uključiti u program dok ostalima, koji dolaze na nagovor roditelja ili prijatelja, treba malo malo dulje da se odvaže - objašnjava Jozanović, ipak naglašavajući kako nakon ovakvog tipa radionica sudionici uvijek budu zadovoljni, pa se nastave prijavljivati i na ostale programe. M.Mandić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana