Regija
OBNOVA ŠKOLA I SPORTSKIH DVORANA

Za godinu dana 900 će srednjoškolaca na tjelesni u Lenije
Objavljeno 3. rujna, 2019.
VINKOVCI

Dvorana u sportsko-rekreacijskom parku Lenije izgrađena je 1993. i bila namijenjena košarkaškim susretima, a njome su se koristili i učenici srednjih škola - Poljoprivredno-šumarske i Zdravstveno-veterinarske "Dr. Andrija Štampar", za nastavu tjelesnog odgoja, ali je zbog dotrajalosti i neodržavanja već tri godine zatvorena. U ponedjeljak su počeli radovi na energetskoj obnovi dvorane, projektu vrijednom 8,6 milijuna kuna, od čega je 80 posto osigurano iz EU fonda za regionalni razvoj, a 20 posto troškova snosi Vukovarsko-srijemska županija. Od sljedeće školske godine, kaže pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Jadranka Mustapić Karlić, kada radovi završe, za potrebe tjelesnog dvoranom će se ponovo moći koristiti 900 učenika dviju srednjih škola.

Prije dvije i pol godine Županija se odazvala Pozivu Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja na dostavu projektnih prijedloga Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja u okviru programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

- U srpnju je s tvrtkom Grand iz Županje potpisan ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi u vrijednosti od 8.563.982 kune – rekla je pročelnica. Josip Šuker, ravnatelj Zdravstveno-veterinarske škole, sretan je što počinju radovi, jer su se učenici posljednje tri godine snalazili na razne načine, od rada u hodniku do improviziranih učionica. Cijeli objekt je u izrazito lošem stanju, ocijenio je Dražen Vincetić, direktor tvrtke Grand iz Županje, nakon što je obišao prostor dvorane.

- Potrebno je u cijelosti sanirati krov, a tu je još niz građevinsko-obrtničkih, elektrotehničkih i strojarskih zahvata, kao i zamjena parketa - rekao je Vincetić, dodavši da je rok za dovršetak radova 12 mjeseci, ali je obećao da će oni biti završeni i prije toga roka, kada će učenici imati na raspolaganju novoobnovljenu dvoranu koja ispunjava najstrože kriterije. M.F.
Najistočnija županija prije dvije i pol godine prijavila je za energetsku obnovu i dvoranu u Lenijama
Možda ste propustili...

JOSIP MILETIĆ, GRADONAČELNIK NAŠICA:

I dalje će se ulagati u sakralne objekte

PODUZETNIČKI INKUBATOR POLET BELIŠĆE

Mjesto gdje se uvijek traži prostor više

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KATA ILIŠEVIĆ IZ ŽUPANJE NA MEĐUNARODNOM SAJMU

"Snašina kujna" u Berlinu

2

MALO SELO U NAJVEĆOJ OPĆINI ŽUPANIJE

Iako smo mali, zajedno puno možemo, kažu Đeletovčani

3

UNAPRJEĐENJE KVALITETE ZA PACIJENTE

Belišćanska ambulanta dobila novi ultrazvučni uređaj