Sport
GIMNASTIČKI CHALLENGE CUP

Benović se pridružio Seligmanu i Markoviću
Objavljeno 2. rujna, 2019.
Finalni dan Svjetskog kupa u turskom Mersinu donio je još odličnih rezultata za hrvatsku, ali i za osječku gimnastiku. Član GD Osijek Žito Aurel Benović na parteru stigao je do svog prvog zlata u karijeri, a naša iskusna gimnastičarka Tijana Tkalčec u preskoku je osvojila svoju prvu medalju nakon povratka natjecanjima. Nakon što su se proteklih dana naši gimnastičari plasirali u čak četiri finala Svjetskog kupa u Mersinu, bilo je jasno kako je teško moguće da ćemo se iz Anadolije vratiti bez ijednog odličja. Za sjajan početak finalnog dana zaslužan je bio upravo Aurel Benović, koji je u finalu partera svojom vježbom potpuno pomeo konkurenciju. Benović je ocijenjen s visokih 14.500, a njegov prvi pratitelj, drugoplasirani domaći predstavnik Mustafa Arca, zaradio je ocjenu 14.050. Treće mjesto pripalo je Slovencu Roku Klavori (13.800). Aurel se tako okitio prvom zlatnom medaljom u svojoj međunarodnoj karijeri, a drugim odličjem ukupno, nakon što je na prethodnom svjetskom kupu, onom u Kopru, osvojio broncu. Visokom ocjenom 19-godišnji je Osječanin stekao i status A reprezentativca sljedeće godine.


- Jako sam sretan s odrađenom vježbom i s ovako visokom ocjenom. Jedva čekam sljedeći tjedan i nastup u Mađarskoj, gdje ću se potruditi ponoviti ovako visoku ocjenu pa da mogu rame uz rame s Robertom Seligmanom i Tinom Srbićem na Svjetsko prvenstvo. Ako uspijem u tome, bit će mi iznimna čast - iskren je nakon zlata bio Aurel, koji je tako nakon Roberta Seligmana i Tomislava Markovića postao treći Osječanin koji je slavio na natjecanjima za Svjetski kup.


Inače, Aurel vjeruje kako može dohvatiti nastup na Svjetskom prvenstvu. Naime, neslužbene informacije govore da je Filip Ude zaradio tešku ozljedu te da bi mogao propustiti Svjetsko prvenstvo, a samim tim upitan je i njegov nastup na Olimpijskim igrama sljedeće godine.


U lovu na Svjetsko prvenstvo još je jedan Osječanin, Renato Prpić. On je u finalu na konju s hvataljkama zaradio ocjenu 12.900. Bio je također nadomak postolju, čak i zlatnoj medalji, s obzirom na to da je vodeći Slovenac Sašo Bertoncelj također kiksao. Na kraju je pogriješio u završnici na "ruskim kolima".


- Malo je nedostajalo. Renato će reći kao da on ne vježba, nego da mu se uključi autopilot. On sigurno može više - rekao je Saša Solar, trener mladog člana Inove gim, koji će još nastupiti u Parizu i Guimaresu.


Tijana Tkalčec u finalu preskoka osvojila je treće mjesto. Za svoje skokove Tkalčec je dobila ocjenu 13.350, iza slovenskog dvojca Belak (14.100) i Kysselef (13.425). Tijani je ovo prva medalja nakon povratka vrhunskoj gimnastici i natjecanjima.
U finalu je nastupila i 16-godišnja Tina Zelčić. Na gredi je u svom prvom finalu osvojila četvrto mjesto. Samo joj je 0,050 bodova nedostajalo do odličja. K.L./H
Član osječke Inove gim Renato Prpić četvrti na konju s hvataljkama
Možda ste propustili...

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

Najčitanije iz rubrike