Mozaik
14 PRELIJEPIH DJEVOJAKA NATJECALO SE U LOŠINJU

Katarina Mamić nova je Miss Hrvatske za 2019.
Objavljeno 1. rujna, 2019.
Tea Pavičić (Brodsko-posavska županija) proglašena za Miss fotogeničnosti

Na prekrasnom otoku Lošinju, jednom od najsunčanijih otoka s tradicijom zdravstvenog turizma dužom od 125 godina, održan je izbor Miss Hrvatske za Miss World 2019.

Na izboru ove godine bilo je 14 prelijepih djevojaka: Sara Siladji (Zagrebačka županija), Marija Rogić (Grad Zagreb), Vanja Beronja (Vukovarsko-srijemska županija), Helena Ćatić (Sisačko-moslavačka županija), Esmeralda Slaviček (Međimurska županija), Lara Brkić (Dubrovačko-neretvanska županija), Glorija Mudrovčić (Ličko-senjska županija), Rea Rebeca Plišić (Primorsko-goranska županija), Tea Pavičić (Brodsko-posavska županija), Mateja Bilješković (Požeško-slavonska županija), Iva Mijolović (Zadarska županija), Katarina Mamić (Ličko-senjska županija), Tina Ković (Zadarska županija), Estela Perkov (Šibensko-kninska županija).

Kako je bilo 14 finalistica, osam je ušlo u superfinale, a to su prema odluci prosudbenog povjerenstva: Marija Rogić (Grad Zagreb), Esmeralda Slaviček (Međimurska županija), Helena Ćatić (Sisačko-moslavačka županija), a kroz natjecanje na pripremama u superfinale su prošle: Katarina Mamić (Ličko-senjska županija, kategorija modeling), Rea Rebeca Plišić (Primorsko-goranska županija, kategorija intervju), Lara Brkić (Dubrovačko-neretvanska županija, kategorija talent), Iva Mijolović (Zadarska županija, kategorija sport), Sara Siladji (Zagrebačka županija, kategorija multimedija).

Prosudbeno povjerenstvo u kojemu su bila 22 člana, a predsjedala je Maja Vračarić, direktorica Direkcije izbora Miss Hrvatske, nije imalo lagan zadatak odabrati najljepše.

Titulu najljepše ponijela je Katarina Mamić (Ličko-senjska županija), prva pratilja je Marija Rogić (Grad Zagreb), druga pratilja je Iva Mijolović (Zadarska županija), a titulom Miss fotogeničnosti okitila se Tea Pavičić (Brodsko-posavska županija) preko glasanja na stranici Žena.hr.

Katarina Mamić, 22-godišnja studentica novinarstva, u slobodno vrijeme bavi se modelingom. Katarina obožava djecu pa i ne čudi da ju vesele trenutci u kojima je okružuju mališani. Da joj se posreći na lotu, zgoditak bi uložila u obrazovanje.

- Jako sam sretna, dojmovi se još nisu slegli. Konkurencija je bila dosta jaka, tako da vjerujem da je bilo teško odlučiti koja će pobijediti. Kao ekipa bile smo odlične, međusobno smo si pomagale i savjetovale tijekom cijelih priprema i samog izbora. S mnogima od njih ostat ću u kontaktu. Dat ću sve od sebe u Londonu i već sutra počinjem s pripremama. Najveća podrška su mi bili mama i brat koji su me došli podržati u Lošinj - rekla je Katarina Mamić, nova Miss Hrvatske 2019.

Na početku smo vidjeli djevojke u narodnoj nošnji kao uvod u večer. U prvom izlasku bila je kolekcija torbi Galko i cipele Shoe Selection iz nove jesenske kolekcije. Drugi izlazak bio je u znaku kolekcije Lelle Design, a nosile su se večernje toalete od profinjenih materijala, u bojama i dizajnu koji svaku ženu pretvaraju u istinsku divu, atelier Lella Design i cipele iz Shoe Selection jesenske kolekcije. Šminku potpisuje Essence kozmetika uz visažiste Učilišta Profokus. Za frizure su zaslužni bili stilisti frizerskih salona Studio Marcela, a za savršen izgled zaslužne su parfumerije Miler. Farmaceutska tradicija brenda Ziaja duga 30 godina pobrinula se za prekrasan i besprijekoran izgled kože naših finalistica, jer je Ziaja ljepota nadahnuta prirodom. Treći izlazak bila je kolekcija Zorana Aragovića ‘‘Bajt maj stajl‘‘, a posljednji, četvrti izlazak bio je u glamuroznim haljinama Ivice Skoke.

Pobjednica ovogodišnjeg izbora Miss Hrvatske Katarina Mamić na poklon dobiva automobil Opel Mokka x na korištenje godinu dana, stipendiju Poslovnog veleučilišta Zagreb, stipendiju Učilišta Profokus te mnogo vrijednih i lijepih nagrada, a predstavljat će Hrvatsku na izboru za Miss svijeta 14. prosinca u Londonu.

Finalnu večer ljepote vodila je prelijepa Uršula Tolj, a glazbeni program upotpunili su Antonia Dora Pleško i Damir Kedžo.
Mario Kokaj
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike