Crna kronika
SUDAR BMW-A I KAMIONA KOD VODICA

Suvozačica poginula u autu osječkih registracija
Objavljeno 30. kolovoza, 2019.
Vozač BMW-a s teškim je ozljedama, opasnim za život, prevezen u bolnicu
VODICE - U stravičnoj prometnoj nesreći koja se u petak oko 13.30 dogodila na obilaznici kod Vodica poginula je jedna osoba u BMW-u osječkih registracijskih oznaka. Druga osoba iz istoga automobila s teškim je ozljedama prevezena u obližnju šibensku bolnicu.
Zbog još neutvrđenih razloga došlo je do direktnog sudara BMW-a s kamionom miješalicom za beton.


Prometna se nesreća, prenosi šibenski portal sibenik.in, dogodila u blizini semafora na vodičkoj obilaznici. Sudarili su se BMW osječkih i kamion miješalica za beton zadarskih registracija. Nakon direktnog sudara oba vozila završila su u kamenjaru uz cestu. Na fotografijama s mjesta nesreće vidi se da je kamion prednjim dijelom udario u prednji desni dio BMW-a. Kako pristigla Hitna pomoć zbog uništenog lima nije mogla doći do vozača i suvozačice, intervenirali su i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika i Vodica, koji su hidrauličkim škarama odrezali krov uništenog BMW-a, a potom su pomogli djelatnicima Hitne teško ozlijeđenu osobu izvući iz automobila, nakon čega je ona prevezena u šibensku bolnicu. Na žalost, druga osoba iz BMW-a osječkih registracija od posljedica teških ozljeda preminula je na mjestu nesreće. Očevid su obavili operativci Policijske uprave šibensko-kninske, a o uzrocima ove cestovne tragedije izvijestit će poslije.
Kako prenosi portal sibenik.in, vodičku obilaznicu od otvaranja u proljeće 2017. prati crna statistika, od tada su se na njoj dogodile 24 prometne nesreće, u kojima su četiri osobe izgubile život. Vodička obilaznica svečano je otvorena 17. svibnja 2017., u jeku kampanje za lokalne izbore. Od tada do danas na toj su se obilaznici dogodile 24 prometne nesreće. Tri su bile sa smrtno stradalim osobama, 12 s ozlijeđenim osobama i devet nesreća s materijalnom štetom. Četiri su osobe poginule, 10 ih je teško ozlijeđeno, a 18 lakše.


Milan Bugarić
U TURJACIMA KOD SINJA U SLIJETANJU S CESTE POGINUO MOTOCIKLIST
Poginulih osoba u prometu bilo je i u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Kako priopćuje tamošnja PU, u teškoj prometnoj nesreći koja se u četvrtak navečer dogodila na sinjskom području smrtno je stradao 22-godišnji motociklist.

Prometna se nesreća dogodila u 22 sata na cesti u mjestu Turjaci. U jednom trenutku mladi je vozač izgubio kontrolu nad upravljačem motocikla Honda splitskih registracija, nakon čega je motocikl sletio s ceste. Od posljedica zadobivenih ozljeda mladi je motociklist preminuo na mjestu nesreće. Očevid su obavili operativci PU splitsko-dalmatinske. Policija zbog velikog broja nastradalih motociklista apelira na vozače motocikala da prilagode brzinu, jer se većina nesreća zbila upravo zbog jurnjave. Također, pozivaju se drugi sudionici u prometu da posebno, upravo zbog motociklista, pripaze pri skretanju ulijevo.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike