Crna kronika
NESREĆA KOD DONJEG MIHOLJCA

Teško ozlijeđeni vozač preminuo u osječkoj bolnici
Objavljeno 30. kolovoza, 2019.
Automobil je s ceste sletio u poslijepodnevnim satima u srijedu. Teško je ozlijeđen i suvozač
DONJI MIHOLJAC

Još jedna osoba izgubila je život od posljedica teških ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći na dionici između Donjeg Miholjca i Gezinaca. Posljednja nesreća koja je bila kobna za 39-godišnjeg vozača iz Podravske Moslavine, dogodila se u srijedu, u poslijepodnevnim satima.

Kako priopćava Policijska uprava osječko-baranjska ova prometna nesreća dogodila se u srijedu poslijepodne, na državnoj cesti između Donjeg Miholjca i Viljeva. Vozeći automobil, 39-godišnjak iz Podravske Moslavine zbog neprilagođene brzine u jednom je trenutku izgubio nadzor nad upravljačem vozila, zbog čega je sletio s ceste u kanal. Nakon dojave na teren je izišla policija, vatrogasci i hitna pomoć, čiji su djelatnici teško ozlijeđenom vozaču i suvozaču odmah pružili prvu pomoć. S obzirom na težinu zadobivenih ozljeda vozača su hitno prevezli u KBC Osijek. Unatoč naporima liječnika vozač je nekoliko sati kasnije preminuo. Teško ozlijeđeni suvozač izvan je životne opasnosti. Za vrijeme očevida djelatnika Policijske postaje Donji Miholjac, promet ovom frekventnom dionicom bio je otežan.

Još jednom se pokazalo koliko je opasna dionica između Donjeg Miholjca i Gezinaca. Naime, u pet nesreća u posljednjih 15 godina život je izgubilo deset osoba, a u svim slučajevima, osim ove posljednje nesreće, došlo je do naleta automobila i kombija na mnogo veće kamione. Nesreća u ožujku prošle godine, kada je došlo do sudara automobila i autobusa, bila je najtragičnija, uzela je tri ljudske žrtve. Nekoliko kilometara istočnije, kod Viljeva, u siječnju 2004. godine poginule su dvije mlade žene, 30-godišnja Osječanka i tri godine mlađa Virovitičanka. Stravična nesreća dogodila se i na ulazu u Viljevo kada je 27-godišnja Virovitičanka zbog neprilagođene brzine vožnje na skliskom i snijegom djelomice pokrivenom kolniku izgubila kontrolu nad upravljačem Opel Corse. Automobil se zanio i prešao na suprotni kolnički trak gdje je izletio pred MAN-ov šleper...

Ovaj crni niz počeo je u studenome 2003., na cesti između Podravske Moslavine i Viljeva, kada su u izravnom sudaru s kamionom na mjestu poginuli 43-godišnjak i godinu dana mlađa suvozačica, oboje iz Male Bršljanice, pokraj Garešnice. Vozač Golfa izgubio je kontrolu nad upravljačem i automobilom je prešao na lijevi kolnički trak i počeo se rotirati na cesti. Na njegovu nesreću, u tom je trenutku iz suprotnog smjera naišao kamion Fiat Iveco s prikolicom osječkih registracija. Iako je vozač kamiona pokušao izbjeći sudar, kamion je prednjim lijevim dijelom izravno udario u automobil. Od strahovitog udara Golf je u sekundi puknuo na dva dijela. Vozač i suvozačica na mjestu su poginuli...

Milan Bugarić
39

godina ima vozač iz obližnje Podravske Moslavine
Poginuli u Audiju blizu kućnog praga
Kobno je bilo i u srpnju 2008. godine kada je stotinjak metara od ulaza u Podravsku Moslavinu iz smjera Viljeva došlo do naleta kamiona na automobil u kojemu su poginuli 53-godišnjak i 24-godišnjak, obojica iz Podravske Moslavine. Vozač Audija njemačkih registracijskih tablica izgubio je nadzor nad upravljačem te je vozilom prešao na suprotni kolnički trak u kojemu se izravno sudario s kamionom varaždinskih registracijskih oznaka. Audi je u nesreći uništen do neprepoznatljivosti. U istoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena putnica iz kamiona.
Možda ste propustili...

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

TROJE POGINULIH U UTORAK NA HRVATSKIM CESTAMA

Vozač (44) Audija nije bio vezan

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura