TvObzor
INTERVJU: SERGEJ ĆETKOVIĆ

Nepopravljivi sam romantičar koji suprugu svakodnevno zavodi i nasmijava
Objavljeno 30. kolovoza, 2019.
Od prvog dana koristim svaku priliku, kako pjesmom i glazbom tako i svojim javnim životom, da kažem veliko hvala svojoj publici na podršci i energiji koju mi poklanja

Karijera bez mrlje, skladan brak, dvije prekrasne kćeri i publika svih generacija - sve navedeno ide uz ime Sergeja Ćetkovića. Čini se da nitko u svojim pjesmama ne veliča ljubav kao on, ali sagledate li njegov život i karijeru, ljubav je okosnica svega što Sergej radi i živi.

“Znaj, za ovu dušu ti ne treba ključ, ne treba ništa, jer sve sam ti dao, samo s tobom želim stariti…” dio je pjesme koju je taj vječni romantik u suradnji sa Stjepanom Hauserom, članom svjetski popularnog dua 2Cellos, posvetio svojoj supruzi Kristini, s kojom je u braku 20 godina. Unatoč svim poslovnim uspjesima, na prvo mjesto Ćetković uvijek stavlja svoju obitelj.

Posebna veza
- Imao sam priliku upoznati Stjepana Hausera prije dvije godine na njihovu koncertu u beogradskoj Areni te kao njihov veliki obožavatelj saznao sam da imam obožavatelja i u bendu 2Cellos. Razgovarali smo o mogućoj suradnji na nekom od budućih projekata i tako krenuli u priču koja se zove “Oči nikad ne stare”. Nakon što sam poslao radnu verziju pjesme, Stjepan je, na moju veliku radost, odmah pristao i svojim sudjelovanjem pjesmi dao jednu novu dimenziju i energiju. Stjepan je veliki profesionalac i sjajan glazbenik. Oduševljen sam njegovim pristupom, količinom energije koju ugradi u svaku notu – kaže Sergej.

Vaše pjesme su romantične i melem su za uši mnogim ženama. Je li ta veza između vas i publike posebna?

- Svakako. To se najbolje osjeti i doživi na mojim koncertima. Bavim se najljepšim poslom na svijetu i uživam u svakom trenutku provedenom na sceni. Od prvog dana solo karijere trudim se pokazati svoju zahvalnost na povjerenju i koristim svaku priliku, kako pjesmom i glazbom tako i svojim javnim životom, da kažem veliko hvala svojoj publici na podršci i energiji koju mi poklanja.

Upravo pjesmu “Oči nikad ne stare”, koja je svojevrsna himna ljubavi, posvetili ste supruzi Kristini. Čime vas je osvojila? Kad ste znali da je ona žena vašeg života?

– “Hej, kad došli smo na ovaj svijet, ja tad sam znao, da se za mene rađa...” Iako sve što napišem i otpjevam prvo čuje Kristina, ovaj put sam je htio iznenaditi i napisati pjesmu u koju ću moći staviti sve ono što osjećam prema njoj. I dalje mislim da nisam dovoljno rekao, pa se nadam da ću joj pisati dok god dišem i postojim.

Prividno i trenutno
Što je ključ skladne bračne zajednice?

- Moraš znati što želiš od života i kad nađeš onu pravu, koja popuni svaku tvoju prazninu, postane tvoja druga polovina i tvoj najbolji prijatelj, čuvati je, svakodnevno iznova osvajati, voljeti i graditi svoj život na temeljima uzajamnog povjerenja i poštovanja. Brak kao zajednica s godinama je izgubio smisao, obitelj također. Nikad više razvoda i nevjerstava. Sve oko nas nam govori drukčije i sve ono čemu su nas učili naši roditelji često zvuči pogrešno i glupo. Kriza morala, necenzura u medijima... Mogao bih nabrajati do sutra. Trčimo za novcem i karijerom kao da će nam to pomoći da postanemo sretni i zadovoljni. Sve je prividno i trenutno, ali ne i vječno. Meni ništa nije važnije od obitelji i ne želim bilo što staviti ispred njih. Karijera, posao, novac… Sve je to besmisleno ako to nemaš s kim podijeliti.

Trudite li se i sada, u braku, imati odnos prema supruzi kao kad ste bili u vezi?

- I dalje sam nepopravljivi romantičar pa stalno nešto smišljam i izmišljam. Ne želim dopustiti da ovo dijete u meni odraste pa se i dalje trudim zavoditi je i nasmijavati kao i prvog dana veze.

U jednoj emisiji rekli ste kako jeste glava obitelji, ali da ipak pokraj svakog uspješnog muškarca stoji pametna žena...

- Tako je, tvrdim da su žene osnova i stup svake obitelji. Pokraj svakog uspješnog muškarca stoji žena, a njezin uspjeh ne mora se mjeriti njezinim poslovnim postignućima, nego time kako joj izgledaju dom i obitelj.

Imate skladan brak, a istovremeno i dobru i uspješnu karijeru. U čemu je tajna, kako ste uskladili privatni i estradni svijet?

- Nema tu nikakvih tajni, samo je važno znati što želiš i koji su ti prioriteti u životu. Za mnoge stvari u životu čovjek treba imati mnogo sreće te naći onu pravu s kojom će provesti ostatak života i iz temelja graditi svoj dom. Onu koja te napravi boljim nego što jesi, onu koja je tvoja idealna polovica. U tom sam smislu zaista imao sreće, jer imam ženu koju volim i koja me voli. Želim mir, ljubav, mirnu luku, obitelj, stabilnost, povjerenje i iskrenost. Ne želim laž, interes i matematiku u svom životu. Nas dvoje zadovoljni smo onim što imamo, a to je zajednička sreća. Iako sam svjestan načina na koji danas mediji funkcioniraju i želje čitatelja da saznaju što više pikanterija iz privatnih života javnih osoba, želim ostati svoj i sačuvati svoju obitelj od bilo kakvog medijskog eksponiranja. Još uvijek uspijevam odvojiti privatno i poslovno i ne želim mijenjati svoje stavove kad je o tome riječ.

Najvažnija uloga
Otac ste dviju kćeri, Lole i Mile. Kakav odnos gradite s njima?

- Roditeljstvo je najteža a ujedno i najvažnija uloga u životu. Trudim se biti dobar roditelj i najbolji tata na svijetu. Nisam ambiciozan roditelj koji će svoje neuspjehe ili propale ambicije liječiti preko svoje djece, nego ih izvesti na put, školovati i prije svega neizmjerno voljeti. Ljubav, vrijeme, pažnja i briga sve su što im treba, a za ostalo ćemo lako.

Jeste li strog otac?

- Glumim strogoću, ali teško je biti ozbiljan kad vas odmah razoružaju svojim doskočicama i pameću. Ipak, moraju poštovati roditelje i znati što je dopušteno, a što nije.

Kojim vrijednostima učite svoje kćeri?

- Danas se uglavnom preskače ono osnovno i najvažnije, a to je kućni odgoj. Tome ih želimo naučiti. Da poštuju roditelje, da ne pretjeruju ni u čemu i da su svjesne vrijednosti obitelji i zajedništva.

Kažu da je odnos između oca i kćeri poseban. Je li u vašem slučaju tako?

- Malo je reći da sam lud za njima. Kao i svaki roditelj, uživam u njihovom odrastanju i svakodnevnim dogodovštinama. Moj je život ispunjen i nadahnut onima koje neizmjerno volim. Kristina, Lola i Mila moja su snaga, ono što vas zaokruži i nadogradi u najboljem smislu te riječi. Moj smisao života.

Nikola Kučar
SVAKODNEVICA
Kako izgleda svakodnevica muškarca s tri princeze u kući?

- Još uvijek smo u fazi gledanja crtanih filmova i odijevanja kostima, pa se katkad moram pokloniti princezama i izigravati kralja. Uglavnom sam zadužen za izmišljanje raznih priča i škakljanje ruke koja napada. S njima skroz podjetinjim pa sam nekad i sam sebi smiješan.