Dome slatki dome
NEOBIČNI INTERIJERI

Maštoviti detalji za privlačan dom
Objavljeno 29. kolovoza, 2019.
Neki predmeti na poseban način pričaju priču o prostoru i onima koji ga kreiraju

Maštoviti namještaj i maštoviti detalji stvaraju privlačne interijere, koji na poseban način pričaju priču o prostoru, ali i onima koji ga kreiraju i borave u njemu.


Osebujnost prostora može se postići na različite načine, a najjednostavnije korištenjem elemenata namještaja koji u sebi imaju baš tu karakteristiku. Sama osebujnost može biti izražena različitim stilovima uređenja, a svaki pojedinac otkrit će njemu omiljeni ili se spretno poigrati miješanjem stilova. U svakom slučaju, za postizanje osebujnosti u prostoru potrebno je malo mašte i vremena kako biste odabrali odgovarajuće komade namještaja.

Istaknuto mjesto

Za postizanje željenih efekata u prostoru nije nužno odabrati cijelu garnituru osebujnog namještaja ili previše detalja, prave efekte postići ćete pomno odabranim komadima, postavljenim na istaknuto mjesto. Blagovaonički stol osebujnog dizajna dat će snažan pečat cijeloj blagovaonici, a istovremeno i dnevnom boravku - ako su povezani. Priču s blagovaoničkim stolom zaokružite istaknutim lusterom koji će biti u harmoničnoj vezi sa samim stolom, iako dizajnerski potpuno različit.


Komoda je element koji se može postavljati u različite prostorije: ulazni prostor, dnevni boravak, blagovaonicu, spavaću sobu... Upravo zato zanimljivo je iskoristiti ju kako bi se naglasila osebujnost prostora. Atraktivnim dizajnom i naglašenom bojom privlačit će pozornost gdje god se postavi. Osim toga, za one koji vole česte promjene, neće biti nikakav problem ovakav osebujan komad namještaja premještati iz prostorije u prostoriju. Svaka od njih će s istom komodom dobiti novo značenje u kontaktu s ostalim elementima prostora.
Sofisticirana sofa

Ako želite stvoriti atraktivan kutak doma, u kojemu se želite odmoriti i vizualno uživati, odaberite sofisticiranu sofu s osebujnim klub-stolićem. Stolić može biti vrlo naglašenih boja, koje će biti u kontrastu s tonovima sofe. Razigrani dizajn i specifične boje dat će klub-stoliću osebujnost koju će prenositi u prostor.


Mnoštvo je detalja i načina na koji možete svoj stambeni prostor učiniti osebujnim i posebnim, a ovdje je samo nekoliko ideja koje će pomoći u rasplamsavanju vaše mašte...
Monika Galović Rolich, dipl. ing.arh.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike