Sport
SVJETSKO VESLAČKO PRVENSTVO

Braća Sinković, Martin i Radonić u četvrtfinalu
Objavljeno 25. kolovoza, 2019.
U austrijskom Linz-Ottensheimu održava se Svjetsko veslačko prvenstvo, a prvoga dana nastupilo je svih pet hrvatskih posada. U četvrtfinale izravno su se plasirali svjetski prvaci u "dvojcu bez" braća Valent i Martin Sinković, Luka Radonić u lakom samcu te Damir Martin u samcu. Braća Sinković su četvrtfinale izborila s najboljim vremenom kvalifikacija. Stazu su odveslala za šest minuta, 26 sekundi i 710 tisućinki i došli do cilja i pobjede u prvoj kvalifikacijskoj skupini "dvojaca bez", gotovo dvije i pol sekunde prednosti pred Australcima Samom Hardyjem i Joshuom Hicksom (6:29.130). Uz hrvatski i australski dvojac iz prve kvalifikacijske skupine su se u četvrtfinale plasirale posade Danske (6:33.150) i SAD-a (6:34.150).

- Bilo je dobro i zanimljivo. Od početka do kraja smo vodili, ali nas Australci nisu pustili da odemo previše, tako da smo stalno bili pod pritiskom. Cijelu utrku smo kontrolirali, osjećali smo se sigurno, da nas ne mogu prijeći - izjavio je Valent Sinković nakon prvog nastupa.

U lakim samcima Radonić je ostvario vijeme od sedam minuta, 27 sekundi i 100 tisućinki, a ispred njega su ciljem prošli Britanac Samuel Mottram (7:11.480) i Slovenac Rajko Hrvat (7:15.290). Iz svake od šest skupina izravno su tri najbolja izborila plasman u četvrtfinale. Situaciju u svojoj kvalifikacijskoj utrci samaca kontroliralo je Damir Martin. Na 1500 metara je imao samo pola sekunde zaostatka za vodećim Poljakom Natanom Wegrzycki-Szymczykom i gotovo pet sekundi prednosti ispred trećeg, Turčina Onata Kazaklija, a kako su u četvrtfinale prolazila prva dvojica, naš reprezentativac nije jurio za pobjedom, nego se ograničio na čuvanje drugog mjesta. Ciljem je prošao u vremenu od 7:11.05 minuta, 5.26 sekundi iza Poljaka, a 2.35 ispred Turčina. Četvrtfinalne utrke na rasporedu su u srijedu.
Hrvatske ženske posade svoje mjesto u sljedećoj fazi natjecanja tražit će u repesažu. Tako će mjesto u polufinalu pokušati izboriti hrvatski ženski četverac: Marcela Milošević, Bruna Milinović te Ivana i Josipa Jurković. One su u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzele peto mjesto s vremenom 6:57.450 minuta, a samo su dvije najbrže posade izravno izborile polufinale. Repesaž za ženske četverce na rasporedu je u utorak. Sestre Izabele i Žana Krakić nisu bile uspješne u konkurenciji ženskih "dvojaca bez" i plasman u četvrtfinale morat će pokušati izboriti u repesažu. U svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzele su posljednje peto mjesto s vremenom 7:35.210 minuta. H
Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

BROKERI OTVARAJU POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Ishod posljednje utakmice ne bi se smio ponoviti u Osijeku

Najčitanije iz rubrike