Sport
NOVA POBJEDA FILIPA HRGOVIĆA

Dajte mi najjačeg na svijetu, spreman sam za svakoga
Objavljeno 25. kolovoza, 2019.
Postoji mogućnost Hrgovićeve borbe uoči uzvrata Ruiz Jr. - Joshua

Mario Heredia je na podu! Filip Hrgović u meksičkom gradu Hermosillu stigao je do svoje devete profesionalne pobjede, a sedme koju je završio prekidom.


Domaći boksač morao je potpisati kapitulaciju u trećoj rundi. Dotad je Heredia bio uglavnom ravnopravan s Hrgovićem, no unatoč silnoj želji, nije uspio ozbiljnije ugroziti hrvatskog borca.


- Očekivao sam njegov jak start i tako je i bilo. Krenuo je jako u prvoj rundi, ali znao sam da će se ispucati. Namještao sam lijevu ruku, nisam je praktički bacao. Kad sam je bacio, dosta me boljelo. Mislim da je ozlijeđena, no rekao sam da ću ga pobijediti desnom rukom, to sam i učinio. Nakon dvije runde noge su mi bile mrtve, ali nekako kao da sam znao da mu dolazi kraj. Osjetio sam da ide dolje u trećoj rundi - pričao je Hrgović za RTl nakon meča.


Heredia je doista završio dolje u 35. sekundi treće runge.


Heredia je bio nemoćan nakon 35 sekundi borbe u trećoj rundi, nakon čega je sudac u ringu bio prisiljen prekinuti dvoboj, jer Meksikanac nije bio sposoban nastaviti meč.


Nakon što je apsolviran Heredia, postavlja se pitanje što sad. Prije meča Hrgović je bio rangiran na 17. mjesto najboljih svjetskih profesionalnih teškaša. Nakon pobjede nad Herediom, koji je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri bio najopasniji i najugledniji Hrgovićev suparnik, hrvatski osvajač bronce s Olimpijskih igara u Riju de Janeiru skočio je za četiri mjesta te će sljedeći meč dočekati na "nesretnom" 13. mjestu. Ispred njega ostala je doista teškaška elita, imena koja i povremeni pratitelji boksačkih zbivanja sigurno već poznaju, poput Dereka Chisore, Josepha Parkera, Kubrata Puleva, Luisa Ortiza, Jarrela Millera, Dilliana Whytea, Alexandera Povetkina, Tysona Furyja, Anthonyja Joshue, Deontaya Wildera i Andy Ruiza Jr.


- Dajte mi najjačeg na svijetu! Dajte mi neko ime, dajte mi nekog opasnog. Spreman sam za sve, za svakoga - samouvjereno je govorio Hrgović nakon meča.
Nekto od spomenutih sigurno bi mogao uskoro biti Hrgovićev suparnik, kojem se zasad odlazak u SAD i treninzi u Miamiju pokazuju odličnim potezom za njegovu profesionalnu karijeru. Hrgović nakon devet vrlo uvjerljivih borbi nestrpljivo očekuje veliki meč. U njegovu slučaju bit će još malo "strpljen - spašen". Naime, prema najavama njegovih promotora, najbolji hrvatski boksač do kraja ove godine mogao bi dobiti priliku u još dva meča. Tako postoji velika mogućnost da bismo Hrgovića mogli gledati 7. prosinca u Saudijskoj Arabiji, kao boksača u jednoj od uvodnih borbi na velikom spektaklu, uzvratnom dvoboju za naslov svjetskog prvaka između nekadašnjeg vlasnika četiriju pojasa, Britanca Anthonyja Joshue i sadašnjeg svjetskog prvaka po verzijama WBA, WBO, IBF i IBO, Meksikanca s američkom putovnicom Andyja Ruiza. Hrgović gori od želje, a u tom slučaju bio bi najbliži boksaču s profesionalnim pojasima.


Krešimir Lacković
SVE HRGOVIĆEVE PROFI BORBE
Riga, 30.rujna 2017: Raphael Zumbano Love - tehnički nokaut

Schverin, 27. listopada 2017: Pavel Sour - nokaut

Riga, 27. siječnja 2018.: Tom Litle - tehnički nokaut

Nürnberg, 24. veljače 2018: Sean Turner, jednoglasna odluka

München, 9. lipnja 2018: Filiberto Tovar, tehnički nokaut

Zagreb, 8. rujna 2018: Amir Mansour, nokaut

Zagreb, 8. prosinca 2018.: Kevin Johnson, jednoglasna odluka

Maryland, 25. svibnja 2019: Gregory Corbin, tehnički nokaut

Hermosillo, 24. kolovoza 2019.: Mario Heredia, tehnički nokaut
Možda ste propustili...

PRVA HRL SJEVER (M) - 16. KOLO

Osječani bili bez izgleda u Prelogu

DOBAR OTPOR ŽRK OSIJEK PROTIV PODRAVKE

Ovih “minus 11” Osječanki nije podbačaj, nego realnost

BRONCA ZA TONČIJA STIPANOVIĆA NA SP-U

Medalja je nagrada za borbenost

Najčitanije iz rubrike