Sport
OSIJEK II I BSK DANAS IGRAJU SLAVONSKI DERBI

Kvalitetu potvrditi i na terenu
Objavljeno 26. kolovoza, 2019.
Bijelo-plavi su u generalki uoči prvenstva svladali BSK, što žele ponoviti i danas

Ovosezonska domaća drugoligaška premijera Osijeku II donosi slavonski derbi protiv BSK-a iz Bijelog Brda. Nema dvojbe kako su to dvije momčadi koje se itekako dobro poznaju jer u predsezonama često igraju prijateljske utakmice.


Osječani su krenuli s remijem protiv druge momčadi Dinama na Hitrec Kacijanu, a Bjelobrđani su izgubili na startu kod kuće od Rudeša, pa će biti vrlo zanimljivo vidjeti kako će se rasplesti međusobni ogled slavonskih predstavnika. Osječka momčad tražit će prvu pobjedu ove sezone, a gosti bi se vjerojatno zadovoljili i remijem. Prošle je sezone BSK bio samo jedna od tri drugoligaške momčadi koja je Gradski vrt uspjela napustiti neporažena, pa stoga, bez obzira na to što bijelo-plavi imaju ulogu favorita, konačni rezultat nije baš tako izvjestan. Svjesni su toga i u redovima Osijeka II.


- Igrali smo "generalku" uoči prvenstva protiv BSK i pobijedili u Bijelom Brdu. No to ništa ne znači jer sasvim je drukčija priča kad se igra za bodove. Mi smo imali dobar start jer smo uzeli bod protiv Dinama II, kod kojeg smo prošle sezone poraženi, a BSK će sigurno imati dodatni motiv jer su poraženi na startu. Naravno, mi želimo prvu ovosezonsku pobjedu, kvaliteta je na našoj strani, ali ne smijemo se zavaravati time. Moramo biti pravi na terenu i dokazati kako smo bolja momčad od našeg slavonskog rivala. Neće to biti laka utakmica jer još se sjećamo kako su nas namučili proljetos kada su uspjeli osvojiti bod na našem terenu. Spremni smo za sve izazove pa vjerujem kako će premijerni nastup ove sezone pred našom publikom biti uspješan - kaže Robert Ćosić, pouzdani stoper Osijeka II.


Što se same momčadi tiče, trener Igor Tolić nema nikakvih problema s višom silom (ozljede ili kartoni). Imat će na raspolaganju najjači mogući roster, pa na njemu ostaje izabrati početnu postavu za koju procijeni da je trenutačno u najboljoj formi. Udarne igle bijelo-plavih trebali bi biti bočni igrači Todor Todoroski i Luka Marin te dva ofenzivca Nadrey Dago, koji je odličnu formu demonstriranu tijekom priprema potvrdio pogotkom u prvom kolu protiv Dinama II te nepredvidljivi Mile Todorov koji je, ako ima svoj dan, u stanju napraviti dar-mar u svakoj drugoligaškoj obrani.


Vjerojatni sastav: Barešić, Ćosić, Gačić, Radeljić, Todoroski, Soldić, Ilić, Marin, Dago, Todorov, Durdov.
Slavonski derbi između Osijek II i BSK-a igra se danas (ponedjeljak) na stadionu u Gradskom vrtu s početkom u 17.30. D. Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike