Novosti
ŽELE NOVE IZBORE

Nezavisna lista Zagreb traži Bandićevu ostavku
Objavljeno 25. kolovoza, 2019.
Nezavisna lista Zagreb zatražila je u nedjelju ostavku gradonačelnika Milana Bandića i raspisivanje izbora te je pozvala državne institucije na hitru reakciju, u svjetlu novih saznanja o postojanju memoranduma koji je Bandić potpisao s poduzetnikom iz Dubaija za takozvani Zagrebački Manhattan.


"U svjetlu novih saznanja o postojanju dokumenata, odnosno ‘Memoranduma o razumijevanju‘, koji je gradonačelnik potpisao s poduzetnikom iz Dubaija, Nezavisna lista Zagreb traži bezuvjetnu ostavku Milana Bandića, raspisivanje izbora i poziva državne institucije na hitru reakciju", priopćila je Nezavisna lista Zagreb. Podsjećaju kako je u travnju njihova gradska zastupnica postavila pitanje Bandiću o raspisivanju međunarodnog dizajnersko-arhitektonskog natječaja od tvrtke Ex-Development iz Dubaija u zoni Hipodroma za Zagreb Observation Tower te koja je involviranost Grada i koji je pravni temelj za takav natječaj.
Kažu da su u svibnju dobili Bandićev odgovor da "program za provedbu natječaja nije verificiran ni utvrđen od strane gradonačelnika Zagreba te da ne stoji tvrdnja izrečena u samom pitanju da je Grad Zagreb dao privatnoj tvrtki pravo raspisivanja natječaja za dio zemljišta u zoni Hipodroma. S obzirom na to, Grad Zagreb ne snosi nikakve troškove vezane uz predmetni natječaj niti preuzima bilo kakvu drugu obvezu proizišlu iz predmetnog natječaja”. H
Možda ste propustili...

EPIDEMIJA KORONAVIRUSA: TRENUTNO 633 AKTIVNA

U Hrvatskoj 58 novih slučajeva

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Osam novopozitivnih na koronavirus

ZAVRŠNA OSLOBODILAČKA VOJNO-REDARSTVENA AKCIJA DOMOVINSKOG RATA

Proslava 25. obljetnice Oluje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana