Osijek
ŽUPANIJA I OPĆINA ANTUNOVAC ULAŽU U MLADE

Školska godina u novouređenoj školi
Objavljeno 26. kolovoza, 2019.
Kako je i najavljeno, počela je obnova područne škole u Ivanovcu. Načelnik općine Antunovac Davor Tubanjski, kojoj pripada naselje Ivanovac, pojašnjava da se u suradnji s Osječko-baranjskom županijom radi energetska obnova tog školskog objekta. Djecu će dočekati potpuno obnovljena škola, što podrazumijeva kompletnu izmjenu postojećih prozora i vrata, sanaciju krova zgrade, postavljane izolacijskog sloja na vanjski dio zgrade te poboljšanje sustava grijanja. Ukupna je vrijednost svih planiranih radova koji se obavljaju na tom objektu viša od 1,4 milijuna kuna.

Općinski načelnik kaže da to nije sve što će dobiti ivanovački osnovnoškolci. Naime, nakon što je u matičnoj Osnovnoj školi Antunovac Općina financirala opremanje pametnom pločom, i u područnoj će školi u Ivanovcu početkom školske godine biti postavljena pametna ploča. "Pametna ploča u vrijednosti od 15.000 kuna bit će darovana školi kao nastavak ulaganja i pružanje učenicima mogućnosti primjene nove tehnologije u učenju", kaže načelnik Tubanjski.

Ulaganje Osječko-baranjske županije u mlade na području Ivanovca vidljivo je i u drugim područjima. Naime, Općina je zahvalna što je i Ivanovac među naseljima u kojima će se sredstvima Osječko-baranjske županije sagraditi i opremiti dječja igrališta.

Tubanjski na pitanje o školskoj dvorani u Ivanovcu navodi kako se već radi na dokumentaciji. "Priprema se dokumentacija i traži se rješenje za imovinskopravne odnose, a s obzirom na to da se radi o područnoj školi, postoje određeni zakonski okviri koji se moraju poštovati i na kojima se radi", zaključuje Tubanjski.
D. Pejić
Najčitanije iz rubrike