Osijek
ŠKOLA MENTALNE ARITMETIKE

Počinju upisi: Traže se novi malci genijalci
Objavljeno 26. kolovoza, 2019.
Osječki Malac genijalac u Kapucinskoj 17 u potrazi je za novim polaznicima Škole mentalne aritmetike koja kreće 7. rujna Rujanski će upisi trajati sljedećih mjesec dana, odnosno do popune grupa. No prije ulaska u program svako dijete, bez obzira na dob, mora ispuniti uvjete testiranjem koje je moguće obaviti svaki ponedjeljak i utorak od 17 do 19 sati.

​Škola mentalne aritmetike ​međunarodni je edukacijski program namijenjen djeci predškolske i školske dobi, u dobi od četiri do 12 godina, temeljen na učenju matematike s pomoću najstarije računaljke na svijetu – abaka. Razvijanje djetetove mašte i kreativnosti, logičko-analitičkog razmišljanja, povećavanje pozornosti i koncentracije te iznimno brzo računanje osnovni su ciljevi programa koji djecu priprema za školu i dopunjava redoviti školski program.

Na osnovnoj razini djeca svladavaju zbrajanje i oduzimanje, a na naprednoj se razini, u jednakom trajanju, obrađuju množenje i dijeljenje. Kada završe obje razine, imaju mogućnost besplatno se nastaviti školovati i usavršavati u mentalnom računanju.

Škola traje deset mjeseci za školarce, a za predškolce dvanaest. Nastava se održava subotom, uz dopune tijekom tjedna.

"Ove godine osim mentalne aritmetike nudimo i program za djecu u dobi od tri do pet godina, koji su razvili stručnjaci sa sveučilišta Oxford. Riječ je o programu Numicon, numeričkom didaktičkom sustavu kojim se razvijaju matematičke sposobnosti kod djece", napominje Ljubica Stantić iz Malca genijalca.

Predbilježbe za programe moguće je obaviti preko mrežne stranice malacgenijalac.hr, istoimene facebook-stranice i profila na Instagramu, na e-mail adresu malacgenijalacosijek@gmail.com ili na broju mobitela 098/ 897 795.

J. Pejaković
Možda ste propustili...

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike