Mozaik
ODRŽAN TREĆI OVOGODIŠNJI URBANI BIKE FESTIVAL "BIKEOS"

Glavnu nagradu, bicikl, odnio Osječanin Tomislav Vargek
Objavljeno 26. kolovoza, 2019.
Natjecanje je održano u četiri kategorije i desetci građana okušali su se u spretnosti, znanju i vještinama

Osječanin Tomislav Vargek pobjednik je trećeg ovogodišnjeg BikeOS urbanog bike festivala, održanog na osječkoj Copacabani ove subote. Zahvaljujući spretnosti, točnosti, brzini i znanju, ovaj sugrađanin s Juga 2 odnio je sveukupnu pobjedu, no desetci sugrađana svih generacija okušali su svoje biciklističko znanje u ukupno četiri kategorije, a gdje su Tržnica d.o.o., Turistička zajednica Grada Osijeka, PU osječko-baranjska i tvrtka Bicikli ‘‘Ljubas‘‘ priredili zanimljive prepreke do glavne nagrade.


- Već drugu godinu zaredom sa svojim partnerima, Gradom Osijekom i osječkom Turističkom zajednicom, organiziramo ovaj bike urbani festival, gdje želimo spojiti biciklizam sa zdravim načinom života. Karakteristična je olimpijada u četiri discipline, a to je poznavanje znamenitosti grada, znanje prometnih propisa, mini-servis bicikla te spretnost vožnje bicikla na poligonu. Svi stariji od 12 godina mogu se uključiti u vožnju našeg specifičnog bicikla i odaziv je velik - pojasnio je Alen Majić, zamjenik direktora Tržnica d.o.o., a dogradnačelnik Boris Piližota naglasio je da je manifestacija ispunila sva očekivanja Grada, a sudeći prema posjećenosti i komentarima, vjeruje da su se i građani nauživali.


- Premještanje BikeOS-a s trga očigledno je bio uspješan recept za izvrsnu zabavu. Drago mi je što smo zajedničkim naporom uspjeli iznjedriti ovako raskošan događaj - dodao je Piližota.


I doista je bio bogat. Osim odgovora na vrlo laka pitanja i općeg znanja o Osijeku, Osječani su iskazali vrlo dobro znanje i u poznavanju prometnih propisa. Spretno su potom prošli i mini-servis, a valjalo je sjesti na bicikl s prikolicom punom jabuka i proći poligon, tijekom kojeg su morali uzeti čašu s vodom i napunjenu donijeti do cilja. Jednaku spretnost u vožnji pokazali su i stariji i mlađi, a organizatori su dozvolili i natjecanje mlađih od 12 godina, no na vlastitim biciklima. Djelatnici Tržnice d.o.o. priredili su i ukusni smoothie, koji je bio pravo osvježenje nakon sudjelovanja.


Ipak, na ovom festivalu natjecatelji doista nisu došli odnijeti pobjedu, nego se uistinu dobro zabaviti. BikeOS urbani bike festival bio je u subotu mjesto odlične zabave, rekreacije, uživanja u okruženju Copacabane i dobrih vibracija. Posvjedočili su to i brojni natjecatelji, ali i svi koji se nisu željeli natjecati, no nisu željeli propustiti ovaj zanimljivi događaj. Nema sumnje da će se na sudjelovanje odvažiti već na sljedećem BikeOS-u. M. Mihelić
Marija Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike