Sport
FILIP HRGOVIĆ UOČI MEČA S HEREDIOM

Vjerujem u završetak meča nokautom
Objavljeno 24. kolovoza, 2019.
Filipa Hrgovića očekuje novi iskorak prema borbi za pojas najboljeg teškaša svijeta. U nedjelju u ranim jutarnjim satima (4.15 sati) prema hrvatskom vremenu ukrstit će šake s 26-godišnjim Meksikancem Mariom Heredijom. Meč će se održati na Heredijevom "domaćem terenu", u gradu Hermosillu, gdje je održana službena press-konferencija. Nije to bilo prvo sučeljavanje u Meksiku između hrvatskog i domaćeg teškaša. Tijekom Hrgovićevog otvorenog treninga nedjeljni suparnik došao ga je pozdraviti, što se nije baš svidjelo osvajaču bronce na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.


- Ne volim ovakve stvari i takve borce koji previše pozdravljaju. On je tu da mi skine glavu, ja sam tu da njemu skinem glavu. Što me imaš pozdravljati?! Pozdravi me poslije meča - pomalo bahato govorio je Hrgović, koji i u ovom meču slovi za favorita.


U dosadašnjih osam profesionalnih mečeva ima osam pobjeda od čega šest prekidom. Heredia ima više profesionalnog iskustva. U 23 održana meča ima 16 pobjeda, šest poraza i jedan neriješen rezultat. Hrgović je trenutačno 17. teškaš svijeta dok je Heredia trenutačno 48. teškaš na svijetu, ali zanimljivo "broj jedan" na toj listi koji nastupa pod meksičkom zastavom. Naime, svjetski prvak Andy Ruiz boksa pod američkom zastavom.


- Osjećam se sjajno i spreman sam za svoju iduću pobjedu. Nadam se da će se raditi o prekidu kao u prošlom meču, ali vidjet ćemo. Nokauti su atraktivniji za navijače, ali i ako se borba produlji, i više sam nego spreman - poručio je na press-konferenciji Hrgović s meksičkim sombrerom na glavi, čime je ipak htio koliko-toliko pridobiti domaću publiku.
Sigurno u tome nije uspio. Meksikanci će navijati za Heredia koji će s tim "vjetrom u leđa" sigurno krenuti odlučnije prema Hrgoviću. Uostalom, njeguje napadački stil s velikim brojem udaraca. Takav način borbe zahtijeva veliku kondiciju i čvrstinu, jer boksač mora znati primiti udarac da bi plasirao svoju kontru. Nešto slično kao što je prezentirao njegov zemljak Andy Ruiz Jr protiv Anthonyja Joshue. Hrgović bi novom pobjedom dodatno skočio na putu prema vrhu i borbi za svjetski naslov. Tko zna, možda i protiv još jednog Meksikanca? K.L.
Možda ste propustili...

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike