Sport
EP ODBOJKAŠICA

Hrvatice vodile 2:1, u petom setu ispustile pobjedu
Objavljeno 23. kolovoza, 2019.
Odbojkašice Azerbajdžana na startu Europskog prvenstva svladale Hrvatsku u Budimpešti s 3:2

Turska, Poljska, Mađarska i Slovačka zajednički su domaćini Europskog prvenstva odbojkašica. U "mađarskoj skupini" u Budimpešti svrstane su i naše odbojkašice koje su u Laszlo Papp dvorani otvorile Europsko prvenstvo porazom od Azerbajdžana. Susret je završen rezultatom 2:3 (13:25, 25:20, 25:22, 24:26, 15:17), a lako je mogao susret otići i na hrvatsku stranu.

Hrvatske odbojkašice, koje s klupe vodi talijanski stručnjak Daniele Santarelli, vodile su 2:1 u setovima, a u petom setu dva puta imale su po tri poena prednosti.

Drama u petom setu
Reprezentativke Azerbajdžana uvjerljivo su dobile prvi set. Naše odbojkašice nisu se još snašle, u tom razdoblju igre osvojile su samo 13 poena, pa je to bio set koji je najkraće trajao. Samo 19 minuta. Azerbajdžanke su imale vodstvo 19:16 u drugom setu. Tada su konačno Hrvatice zaigrale mnogo bolje. Nanizale su pet poena i na kraju izjednačile na 1:1. I većinu trećeg seta Azerbajdžanke su bile u vodstvu, ali kod rezultata 18:18 hrvatske odbojkašice preuzele su kontrolu i povele 2:1 u setovima. U četvrtom setu ponovno su Azerbajdžanke držale prednost i kod vodstva 23:18 činilo se da imaju set u rukama. No, Hrvatice su se uspjele vratiti i izjednačiti na 24:24. Sljedeća dva poena osvojile su igračice Azerbajdžana, nakon što prigode nije iskoristila naša najbolja igračica Samanta Fabris, i time su izborile peti, odnosno odlučujući set, u kojem su naše odbojkašice vodile 8:5 i 10:7, na kraju u uzbudljivoj završnici izgubile 17:15. Posljednjem poenu presudilo je "oko sokolovo". Azerbajdžanska je odbojkašica opalila visoko preko bloka u "peti red tribina", no naknadnom provjerom otkriveno je kako je jedna naša odbojkašica zamalo dirala mrežu, pa je počelo slavlje Azerbajdžanki.


Danas s Estonijom


U redovima Hrvatske najbolja je bila kapetanica Samanta Fabris s 31 poenom. Martina Šamadan ostvarila je 17, a Osječanka Beta Dumančić 13 poena. Ekipu Azerbajdžana predvodila je Jelizaveta Šamadova s 28 poena. Unatoč porazu hrvatske odbojkašice mogu biti zadovoljne bar činjenicom što su na konto upisale jedan bod. I on može biti važan u bobi za osminu finala.

U subotu Hrvatska igra protiv Estonije (18 sati), a nakon toga s Nizozemskom (26. kolovoza), pa sa Rumunjskom (27. kolovoza) i Mađarskom (28. kolovoza). U osminu finala plasirat će se četiri najbolje iz skupine.

Krešimir Lacković/Hina
HRVATSKA *2

AZERBAJDŽAN *3

BUDIMPEŠTA - Dvorana Laszlo Papp. Gledatelja: 600. Suci: Phillippe Schürman (Rusija) i Andri Kovalchuk (Ukrajina).

HRVATSKA: Šain, Stanović, Butigan, Božičević, Mlinar, Ikić, Popović-Gamma, Dumančić, Fabris, Šamadan, Brčić, Deak i Klarić.

AZERBAJDŽAN: Azimova, Aliyeva, Abdulazimova, Hasanova, Samadova, Bezsonova, Yagubova, Rahimova, Alishanova, Aliyeva, Azizova i Kiryliuk.
Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA - 26. KOLO

BSK nije mogao pomoći sebi, ni susjedu iz Gradskog vrta

Najčitanije iz rubrike