Sport
NK OSIJEK I VUKOVARSKO VELEUČILIŠTE

Suradnja koja svima donosi korist
Objavljeno 23. kolovoza, 2019.
U pozadini svega što se događa oko prve momčadi NK Osijek poduzima niz akcija koje će na naplatu doći u godinama koje su pred nama. Jedna od njih je i uspostava suradnje s vukovarskim veleučilištem Lavoslav Ružička. Ta institucija u jednom od svoja tri programa nudi i fizioterapiju koja je iznimno zanimljiva osječkom klubu.


- Jedan od tri programa koja nudimo na veleučilištu je i fizioterapija. Svim smo srcem uz vukovarske klubove, ali ovo što se događa u NK Osijek veliki je izazov za nas i naše studente. Zbog toga smo se odlučili na suradnju s bijelo-plavima. NK Osijek je vrhunski organiziran klub kojem trebaju stručni kadrovi na području fizioterapije, a našim je polaznicima vrlo zanimljivo stručnu praksu odrađivati u jednom tako etabliranom klubu, jer se odmah mogu susresti s najvišim zahtjevima - rekao je Željko Sudarić, dekan veleučilišta Lavoslav Ružička.
Inače, vukovarsko veleučilište sljedeće godine proslavit će 15. obljetnicu postojanja, a već sada su došli na gotovo 1000 studenata po akademskoj godini, što samo govori o kvaliteti programa koje nude. Inače, njihovi studenti već rade u hrvatskim prvoligaškim klubovima poput Dinama, Slaven Belupa, ili Istre 1961, a uspješno djeluju i u drugim sportovima. Nema dvojbe kako će ta suradnja u budućnosti objema stranama donijeti korist. Veleučilište je dobilo odlično okruženje za stručnu praksu svojih studenata, a NK Osijek će, pak, biti u prilici najbolje od njih zadržati za sebe. D.Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike