Sport
CIBALIA U 2. KOLU DRUGE LIGE UGOŠĆUJU DUBRAVU TIM KABEL

Mladina: Moramo potvrditi bod osvojen u Sesvetama
Objavljeno 24. kolovoza, 2019.

Momčad Cibalije danas (subota) očekuje otvaranje drugoligaške sezone u Vinkovcima na njihovu stadionu. Vinkovčani dočekuju, također novog drugoligaša, Dubravu Tim Kabel iz istočnog dijela Zagreba. U prvom kolu Cibalia je dobro odigrala susret u Sesvetama i osvojila bod, a mogli bismo reći kako je izgubila dva jer je izjednačujući pogodak primila u 87. minuti. Ovaj bod ujedno i daje obvezu igračima Davora Mladine da ga u Vinkovcima potvrde prvom ovosezonskom pobjedom.


- Spremamo se cijeli tjedan kako bismo potvrdili osvojeni bod u Sesvetama pobjedom na svom travnjaku. Istina da ostaje žal za izgubljena dva boda na startu, ali prvenstvo je dugo i bit će prilika za popravak propuštenog. Svi igrači odlično treniraju i tu nemam nikakve zamjerke. U konkurenciji za Dubravu i nadalje nisu od prije ozlijeđeni Galić i Tadić, koji se još oporavljaju, a njima se priključio i Oršolić koji također neće biti u konkurenciji, dok su svi ostali na raspolaganju.


Cibalia je, osim prvih deset minuta, odlično odigrala u Zagrebu što treneru Mladini olakšava posao uoči prve drugoligaške domaće utakmice. Ipak, domaće utakmice imaju posebnu težinu u odnosu prema gostujućima, a Mladina očekivano ne želi mijenjati momčad koja igra dobro.


- Nećemo nešto puno mijenjati jer nemamo razloga za to. Svi su odigrali u Sesvetama jako dobro i stoga će i ovu utakmicu igrati isti sastav. Silom prilika, zbog ozljede, morat ćemo promijeniti Oršolića, koji nije još spreman za nastup, a umjesto njega na mjesto stopera uskače Karaula dok će Kiš u vezu gdje je igrao Oršolić. Otvaramo sezonu na svom travnjaku i očekujem od svih koji budu nastupili da daju svoj maksimum kako bismo ostvarili pobjedu.


O današnjem protivniku stožer Cibalije nema puno informacija, ali s obzirom na današnju tehniku postoji mogućnost da se svaki susret može pogledati i analizirati. Stoga je i Mladina sa svojim suradnicima pogledao prvenstveni susret iz prošlog kola koji je igrala momčad Dubrave u Zmijavcima.


- Ne znamo puno o njima, tek su ušli u Drugu ligu i čestitam im na tome. Vjerujem da su ozbiljna momčad i da ćemo morati učiniti maksimum napora kako bismo došli do prva tri boda. Pogledali smo DVD njihove utakmice iz prvog kola, one u Zmijavcima protiv Croatije gdje su izgubili 2:0. Analizirali smo taj susret i dogovorili na koji način moramo protiv njih odigrati. Sve će ovisiti o nama i našoj igri, ako uđemo u utakmicu sa željom kakvu smo imali u Sesvetama, onda možemo očekivati i prvu pobjedu. Ovo će biti izjednačena liga, kao što je bila i prošle sezone, pa će se morati dobro zapeti ne bi li se osvajali bodovi, a mi to žarko želimo - zaključio je strateg Vinkovčana Davor Mladina.
Utakmica počinje u 17.30, a utakmicu sudi Domagoj Kurtović iz Osijeka.


Antun Grgić
Davor Mladina

trener Cibalije

Nećemo nešto puno mijenjati jer nemamo razloga za to. Svi su odigrali u Sesvetama jako dobro i stoga će i ovu utakmicu igrati isti sastav. Silom prilika, zbog ozljede, morat ćemo promijeniti samo Oršolića
Parovi 2. kola
Hrvatski dragovoljac - Međimurje, Sesvete - Solin (igrano jučer), Cibalia - Dubrava Tim Kabel, Dugopolje - Croatia, Orijent 1919 - Dinamo II (24.8.), Hajduk II - Kustošija, Rudeš - Šibenik (25.8.), Osijek II - BSK (26.8.)
TABLICA
1. Croatia*1*1*0*0*2:0*3

2. Rudeš*1*1*0*0*2:0*3

3. Šibenik*1*1*0*0*3:2*3

4. Dugopolje*1*1*0*0*3:2*3

5. Solin*1*1*0*0*2:1*3

6. Cibalia*1*0*1*0*1:1*1

7. Dinamo II*1*0*1*0*1:1*1

8. Orijent 1919*1*0*1*0*1:1*1

9. Međimurje*1*0*1*0*1:1*1

10.Osijek II*1*0*1*0*1:1*1

11.Sesvete*1*0*1*0*1:1*1

12.Hajduk*1*0*0*1*2:3*0

13.Kustošija*1*0*0*1*2:3*0

14.H. dragovoljac*1*0*0*1:2*0

15.BSK*1*0*0*1*0:2*0

16.Dubrava Tim Kabel*1*0*0*1*0:2*0
Možda ste propustili...

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike