Novosti
LIJEKOVI DOSTUPNI OD PETKA U 15 SATI

Srušio se sustav za izdavanje lijekova
Objavljeno 24. kolovoza, 2019.
Sustav za izdavanje lijekova na recepte u Hrvatskoj satima nije bio dostupan. Proradio je poslijepodne, nešto poslije 15 sati.


Oko 15.20 sati iz CEZIH-a su priopćili da su neke funkcionalnosti sustava proradile. "Obavještavamo vas kako su u sustavu CEZIH trenutačno proradile funkcionalnosti eRecept i eUputnica, a ostale funkcionalnosti, ePomagala, eNjega i eFizikalna, bit će uskoro uspostavljene", priopćili su. Nešto više od pola sata prije te posljednje obavijesti o tome da je dio funkcija proradio, iz CEZIH-a su poslali priopćenje u kojem tvrde da pravog problema nema i da se lijekovi mogu podizati s isprintanim receptima. No nije jasno kako bi te recepte trebali isprintati oni pacijenti čiji liječnici ne rade u tom vremenu, ili se nalaze u drugom gradu.
Nešto prije 15 sati priopćenjem su se oglasili iz CEZIH-a. "Obavještavamo vas kako se intenzivno radi na otklanjanju poteškoća u CEZIH sustavu te očekujemo ubrzo da će sve funkcionalnosti sustava biti u potpunosti uspostavljene. Rad ovako važnog i velikog sustava kontinuirano se nadzire i pravovremeno reagira na sve poteškoće u radu. Prilikom svakog prekida ili otežanog rada sustava, HZZO promptno obavještava osiguranike i ugovorne partnere na web-stranici cezih.hr. U slučaju nemogućnosti uspostave komunikacijske veze prema centralnom sustavu ili problema na strani centralnog sustava, liječnik može isprintati recepte i uputnice na postojeće tiskanice. Također može isprintati na papir i Povijest bolesti. Ako pacijent u ljekarni podiže lijek s tiskanicom papirnatog recepta, realizacija se odvija u potpunosti prema starom postupku. Padom CEZIH sustava zdravstvena usluga osiguranicima HZZO-a ni u jednom trenutku ne može doći u pitanje. Vlasnik sustava CEZIH je Ministarstvo zdravstva, a HZZO je operator središnjeg dijela sustava CEZIH. Sustav CEZIH održava Ericsson Nikola Tesla", stoji u priopćenju.V.T.
Možda ste propustili...