Crna kronika
KONTROLA MOPEDISTA, BICIKLISTA I MOTOCIKLISTA

U šest sati počinili 47 prekršaja
Objavljeno 24. kolovoza, 2019.
Nekoliko ciljanih akcija prometnih policajaca provedeno je u četvrtak u Slavoniji i Baranji. Djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske usmjerili su se na vozače bicikla, mopeda i motocikala. U brojkama to izgleda ovako: u vremenu od 17 do 23 sata ukupno je evidentirano 47 prekršaja. Prednjačili su biciklisti, koji su počinili 25 prekršaja - sedmoro ih je vozilo bicikl s viškom alkohola u krvi, 13 biciklista vozilo je po nogostupu, četvero biciklista za mraka nije nosilo reflektirajući prsluk, a jedan biciklist nije upalio svjetla na biciklu. Četiri su prekršaja napravili vozači mopeda - jedan nije imao položen vozački ispit, jedan je bio pijan, jedan je vozio neregistrirani moped, a jedan je evidentiran zbog nenošenja zaštitne kacige. Najveću koncentraciju alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su u 18.20 u Petrijevcima, kada su zaustavili 69-godišnjeg biciklista koji je u krvi imao respektabilnih 2,75 promila alkohola.

Inače tijekom akcije je zaustavljeno 12 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (sedam vozača bicikla, dva vozača automobila, dva vozača kamiona i jedan vozač mopeda). Policija je izvijestila i o prometnoj nesreći koja se u četvrtak u 20.45 dogodila u Belom Manastiru, a u nesreći je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Policijski službenici su kod 44-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Belog Manastira, koji je upravljao kamiončićem najveće dopuštene mase 3500 kilograma, utvrdili prisutnost alkohola u krvi od 1,13 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U akciji su bili i vinkovački policajci, koji su u užem centru Vinkovaca od 8 do 12 sati utvrdili 28 prekršaja od strane sudionika u prometu. Svi su se prekršaji odnosili na nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepravilne uporabe mobitela za vrijeme vožnje.

M.Bugarić
OPREZNA VOŽNJA PO MOKROM KOLNIKU
Kako su za vikend najavljene kišne oborine i nepovoljni vremenski uvjeti, iz policije mole sve sudionike u prometu za dodatni oprez. “Apeliramo na vozače motornih vozila u slučaju kiše i noću da dodatno smanje brzinu te povećaju razmak između vozila, a da prilikom pretjecanja i obilaska ne ‘ulijeću u škare’, ne pretječu vozila ispred nepreglednih zavoja te da prije svakog ulaska u zavoj smanje brzinu kretanja vozila. Ne preporučamo nagla kočenja i nagle promjene smjera kretanja, kako ne bi došlo do slijetanja vozila s kolnika.”
Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike