Osijek
NA RASKRIŽJU ROKOVE I ILIRSKE SIGNALNI STUP

Rupa na raskrižju čeka zakrpavanje gotovo tri tjedna!
Objavljeno 24. kolovoza, 2019.
Gotovo su tri tjedna prošla otkako su stanari Ilirske ulice kroz sustav 112 prijavili rupu na kolniku na raskrižju ovog prometnog pravca s Rokovom. No iako je samo nekoliko sati nakon prijave uz ovu rupu na cesti postavljen signalni stup, koji upozorava na problem - nitko ga dosad nije trajno riješio.

"Tog ponedjeljka šetala sam psa oko 18 sati i prilikom prelaska ceste ugledala rupu u kolniku. Zastala sam, zavirila i vidjela da se ispod nje nalazi bar kubik praznog prostora, što bi značilo da će se pod pritiskom prometa samo širiti i da će netko tu stradati. Kako je bio praznik, nisam znala kome slučaj prijaviti, pa sam nazvala Centar 112, iz kojega su me prespojili u dežurnu službu Unikoma, gdje su zaprimili moju dojavu. Kada sam kasnije te večeri prolazila istim putem, ostala sam ugodno iznenađena kada sam ugledala treptajući stupić kojim je označena rupa kao mjesto koje treba obilaziti. Jasno, vjerovala sam da će se tijekom dan ili dva pojaviti radnici koji će obaviti popravke. No evo, prošla su gotovo puna tri tjedna od toga dana, a nitko se nije pojavio. Stupić stoji, svijetli, automobili ga obilaze uz poteškoće. Osobno sam svjedočila i jednoj prometnoj nezgodi do koje došlo isključivo zbog pokušaja vozača da izbjegne stupić, a tko zna koliko je bilo sličnih situacija!" upozorava stanarka Ilirske ulice, te dodaje kako je već nekoliko puta zbog tog problema zvala Unikom, no da odgovor na pitanje kada će rupa u kolniku biti sanirana nije dobila.

Nakon obilaska lokacije, na kojoj spomenuti stupić još uvijek "ponosno" stoji, o popravku smo Unikom upitali i mi. I dobili odgovor kako je "treptač postavila tvrtka Vodovod-Osijek, koja obavlja sanaciju kolnika na kojemu je udubljenje nastalo zbog ispiranja donjeg sloja zemlje", uz napomenu kako Unikom nije uključen u navedene radove.

Upit o rupi u kolniku u Vodovodu su dočekali spremni odgovorom: "Nalog za sanaciju oštećenja od strane Grada Osijeka stigao je danas, a sanaciji ćemo pristupiti idući tjedan". Poručili su to iz Odjela odvodnje stanarima Ilirske i Rokove. I. Solar
Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike