Regija
PRIPREME ZA DAN GRADA

Brojni programi za sve dobi
Objavljeno 24. kolovoza, 2019.
SLATINA

Od petka, 23. kolovoza, do 15. rujna u Slatini će se raznim programima obilježavati Dan grada i 722. obljetnica prvoga pisanog spomena imena grada. U organizaciju proslave uključile su se brojne ustanove i udruge koje će pripremiti više od 40 različitih kulturno-umjetničkih, zabavnih i sportskih programa za djecu i odrasle.


Sve je počelo Festivalom mladih talenata koji je okupio tridesetak predškolaca, učenika nižih i viših razreda osnovnih škola, a koji su glazbena umijeća pokazali uz pratnju sastava Čista petica. U danima koji slijede održat će se likovna kolonija, proglašenje najčitatelja knjižnice, sajam "Kako su radili naši stari", 25. međunarodna smotra folklora te izložba "35 godina Zavičajnog muzeja Slatina od prošlosti prema budućnosti". Zabavni programi obuhvaćaju 12. otvoreno prvenstvo u kuhanju čobanca i natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša te potezanju konopa. Najmlađi će uživati u Dječjem kutku "Veseli sat" i u dječjoj rolijadi, a ljubitelje sporta očekuje niz natjecanja. To su turnir u tenisu Slatina Open 2019., Igre branitelja, 6. malonogometni turnir Staroškolsko, Motosusreti, Kuglački turnir, Rukometni turnir, Popišanac Trail i Canicross 2019., Međunarodni hrvački turnir te turniri za strijelce.


Najveći se broj posjetitelja očekuje na koncertima, a ove godine će na pozornicama u središtu grada i izletištu uz jezero Javoricu nastupiti Fijaker i Kas, Pravila igre i Zabranjeno pušenje te Ivan Zak.


U okviru središnje svečanosti u petak, 30. kolovoza, na sjednici Gradskog vijeća bit će uručena priznanja, a u nedjelju, 1. rujna, misu prigodom Dana grada u 10.30 u župnoj crkvi sv. Josipa služit će župnici, vlč. Dragan Hrgić i vlč. Nikola Jušić.
"Nadam se da će svatko za sebe u brojnim programima pronaći svoje mjesto, sudjelovati i uživati u najvećoj manifestaciji Slatine koja nudi pregršt zabavnih, kulturnih, sportskih, glazbenih, tradicijskih i gastronomskih sadržaja", istaknuo je gradonačelnik Denis Ostrošić.


Petar Žarković
Sutra Igre branitelja
Danas počinje održavanje teniskog turnira "Slatina Open 2019.", a u prostorijama Business Cluba Slatinski likovni klub Slik organizira tradicionalnu likovnu koloniju "Slatinske slike". Sutra će se na Trgu Ruđera Boškovića održati Igre branitelja VPŽ-a, a u okviru manifestacije Slatinsko ljeto koncert će na Trgu svetog Josipa održati tamburaški sastav Fijaker.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike