Ekonomija
NASTAVAK ULAGANJA

U Slavoniji uskoro tri nova Pevecova centra
Objavljeno 24. kolovoza, 2019.
Dovršava se gradnja centra u Vukovaru, slijedi u Vinkovcima, a u Slavonskom Brodu se u središtu grada uređuje novi prostor
Prvi hrvatski trgovački lanac Pevec nastavlja svoja ulaganja u Slavoniju - dovršava se gradnja novog prodajnog centra u Vukovaru, slijedi početak gradnje u Vinkovcima, a u Slavonskom Brodu se u središtu grada uređuje novi Pevecov prostor.
U kratkom vremenu znači to, dakle, tri nova moderna prodajna centra Pevec na prostoru Slavonije, što dakako podrazumijeva i otvaranje nemalog broja novih radnih mjesta. Kada je riječ o realizaciji investicija u Vukovaru i Vinkovcima, riječ je i o zapošljavanju stotinjak djelatnika. Otvorenje prodajnog centra u Vukovaru očekuje se početkom listopada, ai u Vinkovcima bi to, pak, moglo biti u sljedećoj, 2020. godini.

Retail park
Iz Peveca najavljuju i otvaranje najsuvremnijeg retail parka. Taj vrijedan projekt u Vukovaru započet je krajem srpnja kupnjom zgrade u Vukovarskoj gospodarskoj zoni, čime se ukupno zemljište u tvrtkinu vlasništvu popelo na 35.000 četvornih metara. Pokraj novoizgrađenog Pevecova prodajnog centra površine 5000 kvadrata prostirat će se i retail park s više od 2200 kvadrata, a čime će se znatno proširiti dosadašnja trgovačka ponuda. Vrijednost investicije Pevecova centra i tog jedinstvenog shopping odredišta iznosi 45 milijuna kuna, a u daljnjim planovima je dogradnja i postupno širenje kompleksa.
- Izrazito sam zadovoljan ovom kupnjom jer smo nastavili niz preuzimanja objekata u kojima poslujemo te omogućili otvaranje novih radnih mjesta, kao i podizanje kvalitete života. Retail park će, uz naš centar u Vukovaru, proširiti ponudu za stanovnike grada i okolice, i omogućiti obiteljima obavljanje mjesečne kupnje na jednom mjestu. No nećemo stati na tome. Planiramo i gradnju nekoliko tisuća kvadratnih metara poslovnih prostora koji će upotpuniti taj projekt - izjavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Peveca d.d.
Osim odlične pozicije, između Osijeka, Vinkovaca i Vukovara - Borova naselja, retail park će građanima Vukovara i okolice donijeti dosad neviđenu raznolikost ponude. Uz postojeću ponudu Pevecova centra, zamišljeno je, naime, da će kompleks obuhvaćati modne prodavaonice, lokale, restorane, kao i sadržaje za opuštanje. Cilj je učiniti kupnju ugodnijom i pristupačnijom za cijelu obitelj. Osim kupcima taj koncept daje dodatnu vrijednost i zakupnicima prostora zbog povećane vidljivosti brenda, kao i niže cijene zakupa.
Bogatija ponuda

Prema riječima Krešimira Bubala, člana Uprave za financije, prodajni centar Pevec trebao bi se uskoro, nakon ishođenja građevinske dozvole, početi graditi u Vinkovcima, na površini od dva hektara, a riječ je o atraktivnoj lokaciji uz potez gradska obilaznica - Genscherova ulica. Pevec u Vinkovcima bit će poput onog čija se gradnja upravo privodi kraju u Vukovaru.
- S obzirom na dozvole, teško je prognozirati točan datum dovršetka prodajnog centra u Vinkovcima, no očekujemo da bi to bilo u 2020. godini - kazuje Bubalo, dodajući da će i gradu na Bosutu u Pevecovu centru bit otvorena nova radnih mjesta, njih 50-ak.
Da je riječ o poželjnom poslodavcu, govori podatak da se u Vukovaru za 50 radnih mjesta javilo - 600-tinjak kandidata. Djelatnici koji će raditi u Vukovaru sada su na edukaciji u drugim Pevecovim centrima. Bubalo je najavio i da će novi, suvremeni trgovački centar u Slavonskom Brodu, u središtu grada, u Svačićevoj ulici, otvoriti svoja vrata do kraja ove godine, a dotad stanovnici tog grada imaju Pevecov centar u tamošnjoj poslovnoj zoni.
- Došlo je vrijeme i da moderniziramo naš centar u Slavonskom Brodu. Novi centar će imati bogatiju ponudu koja će se prostirati na čak 5035 četvornih metara. Želim istaknuti kako je ovo još jedan mali korak u našoj dugoročnoj strategiji, u kojoj želimo biti prisutni u svim sredinama iznad 15.000 stanovnika - izjavio je Lovrinčević, predsjednik Uprave Peveca d.d.
Sanja Butigan
CILJ - PROSJEČNA NETOPLAĆA OD 7500 KUNA
Pevec planira i gradnju novog prodajnog centra u Splitu. Tvrtka je u protekle tri godine u vlasništvo preuzela osam postojećih prodajnih centara, otvorila pet novih prodajnih centara i zaposlila 600 djelatnika. Iz Uprave poručuju da im je cilj - podizanje prosječne netoplaće na 7500 kuna za dvije godine. Pevec je na tržištu od 1990., posluje u svim krajevima RH i nameće se kao prvi odabir za kupnju proizvoda za gradnju, uređenje doma... - Osmijeh na licima kupaca, zadovoljstvo partnera, ljubaznost i stručni savjeti naših djelatnika pokretačka su snaga zaposlenika - ističu.
Najčitanije iz rubrike