Kultura
ZA LOGO 66. PULSKOG FILMSKOG FESTIVALA

Nagrada dizajnerima Rašić i Vrabec
Objavljeno 23. kolovoza, 2019.
Najprestižnije i najveće međunarodno priznanje za dizajn - Red Dot Award: Brands & Communication Design - pripalo je zagrebačkom studiju Rašić+Vrabec za vizualni identitet Pulskog filmskog festivala. Ove je godine u konkurenciji za ovu cijenjenu nagradu bilo više od 8600 projekata, a međunarodni žiri sastavljen od 24 renomirana stručnjaka odabrao je upravo ovaj logo kao jedan od najboljih u kategoriji Brand Design & Identity.


- Čast nam je već bila što je nagrađeni logo pobijedio na žiriranom natječaju za jedan od najstarijih kontinuiranih filmskih festivala u Europi i svijetu. Tada smo već osjećali da ovaj logo čeka vrlo uspješna budućnost - priopćili su.


Brojkom u logotipu naglašena je tradicija i dugovječnost festivala. Sama brojka je po sebi moćna i simbolična i dopušta brojne upotrebe i asocijacije. Gledatelji su tako sami interpretirali logo, koji su tumačili na različite načine; od očiju s obrvama, naočala, otvora kroz koje se proviruje, tlocrta Arene, filmske role pa i uskličnika itd. Od početka se pokazao inspirativnim i primjenjivim, a reakcije publike bile su izvrsne.


- Zahvaljujemo i izuzetnom timu Pulskog filmskog festivala i posebice ravnateljici Gordani Restović i glasnogovornici Saneli Pliško s kojima smo najintenzivnije surađivali. Festivalski tim je stvarno izvrstan i uvijek dobro raspoložen, bez obzira na veliki pritisak i zahtjevne rokove - dodali su.


Red Dot nagrade dobitnicima će biti uručene na svečanoj dodjeli 1. listopada u Berlinu, ali i izložene u sklopu proslave Designers‘ Night u Ewerku. Pobjednički radovi bit će ovjekovječeni i u knjizi International Yearbook Brands & Communication Design 2019./2020. koja izlazi 14. studenoga.

Rašić+Vrabec specijalisti su za dizajn u kulturi i za brendove koji žele postati kultura. Dizajniraju i kreiraju izložbe, prostore i proizvode, a osnivači studija Vedrana Vrabec i Marko Rašić profesionalno djeluju više od 15 godina. Pristupaju svakom projektu holistički, ekološki i društveno odgovorno te uživaju u vođenju multidisciplinarnih timova za velike i male, jednostavne i složene muzejske projekte. N.Vek.
Možda ste propustili...

DAVOR VRANKIĆ NA SKUPNOJ IZLOŽBI U PARIZU

U listopadu samostalno izlaže u MSU u Zagrebu

DRAŽEN JERABEK OTVARA STUDIO ILUSTRACIJE I PRIPREMA DVIJE NOVE SLIKOVNICE

Skupio hrabrost i ostvaruje svoj gotovo četvrt stoljeća sanjani san

FESTIVAL ORGULJE SV. MARKA

Ante Knešaurek izvodi Bacha i Buxtehudea

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VINKOVAČKE JESENI CVJETAJU 54 GODINE

Vinkovci: selo i varoš ili ni selo ni varoš

2

PORTRETI BRIGITTE LACOMBE

Rijetki i intimni trenutci filmskih zvijezda

3

DAROVITI ŠVEDSKI ZBOR ROMEO I JULIA U DVORU

Renesansna djela uz dozu duhovitosti i simpatičnosti