Mozaik
POEČO JE ŠPANCIRFEST

Ulicama Varaždina zavladali
su glazbenici, žongleri, obrtnici
Objavljeno 23. kolovoza, 2019.
Počeo je Špancirfest! Trg kralja Tomislava u Varaždinu standardno je mjesto na kojemu se odvija glazbeni program. Varaždinski glazbenici okupljeni u projekt pod nazivom Ginger zavladali su pozornicom na Korzu i obojili grad autorskim pjesmama na hrvatskom i engleskom jeziku, ali i obradama pop i rock-klasika. Mladoj varaždinskoj glazbenici Fani Solomun društvo su pravili akademski glazbenici Aleksandar Vešić na basu, Hrvoje Šenjug na gitari, Stanislav Muškinja na udaraljkama, Marko Petrović na klavijaturama i Mia Maltar kao back vokal. Vila Bedeković već je godinama omiljeni koncertni (i kazališni) prostor na Špancirfestu, a prvi je jučer tamo nastupio Božo Vrećo. Pan pozornicu otvorila je flamenco i salsa senzacija The Gipsy Kings by Baliardo iz Francuske, a na Trgu Miljenka Stančića publiku su zabavljali DJ Josh Somen i Joshua Kovačević Sax. Na pozornici Kvart Stari Grad nastupio je riječki Jonathan.


Ulični program na Špancirfestu je srce i duša varaždinskog festivala - od njega sve počinje i razvija se ostalim pravcima. Na Kapucinskom trgu od prvog dana festivala nalazi se kupola u kojoj će se odvijati Universe show. Napredna 3D 360° tehnologija uvodi posjetitelje u 12 minutnu projekciju svemira uz vrhunske svjetlosne i zvučne efekte. Prikazani sadržaj pruža jedinstveno i iznimno realno iskustvo uživanja u projekciji i posjetiteljima stvara dojam kao da zaista plove svemirskim prostranstvima, iako ne napuštaju topli i sigurni zagrljaj Zemljine gravitacije. Ulični program prvog dana nastavlja se uz SopaLoca, ili kako se vole zvati - Sunčani orkestar, a visoka, dobro znana ekipa iz Stelzen Art kolektiva ovaj put dolaze u obliku prekrasnih, čak i monumentalnih leptira, i to u čak tri vrste - Lepidoptera, Deep Blue i Papillon. Na raznim lokacijama u gradu nastupili su još: Artefakt, Dodger Artfool, Black Shelter, Dorian Varović, Eric Vidović, Klapa Samoana, Tomislav Čavlek, Samanta Gran.
Među novim sadržajima ističe se latinozona La Playa na Kapucinskom trgu, s plažom, koktelima i latinoritmovima. U dvorištu palače Sermage i ove je godine smješten Vinski grad, koji će uz vrhunske proizvode, lagodnu glazbu i zalogaje ponovo okupiti brojne Varaždinke, Varaždince i posjetitelje. T.K.
Među novim sadržajima ističe se latinozona La Playa, s plažom, koktelima i latinoritmovima
Možda ste propustili...

OVE SUBOTE DOZNAT ĆEMO TKO JE NOVI “THE VOICE HRVATSKA”

Svaki finalist nastupa tri puta

POVODOM ROĐENDANA BOBA MARLEYJA

Spot za klasik “Redemption Song”

HRVOJE RUPČIĆ IMA PLODNU GODINU

Novi album, knjiga i dijete!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana