Mozaik
POEČO JE ŠPANCIRFEST

Ulicama Varaždina zavladali
su glazbenici, žongleri, obrtnici
Objavljeno 23. kolovoza, 2019.
Počeo je Špancirfest! Trg kralja Tomislava u Varaždinu standardno je mjesto na kojemu se odvija glazbeni program. Varaždinski glazbenici okupljeni u projekt pod nazivom Ginger zavladali su pozornicom na Korzu i obojili grad autorskim pjesmama na hrvatskom i engleskom jeziku, ali i obradama pop i rock-klasika. Mladoj varaždinskoj glazbenici Fani Solomun društvo su pravili akademski glazbenici Aleksandar Vešić na basu, Hrvoje Šenjug na gitari, Stanislav Muškinja na udaraljkama, Marko Petrović na klavijaturama i Mia Maltar kao back vokal. Vila Bedeković već je godinama omiljeni koncertni (i kazališni) prostor na Špancirfestu, a prvi je jučer tamo nastupio Božo Vrećo. Pan pozornicu otvorila je flamenco i salsa senzacija The Gipsy Kings by Baliardo iz Francuske, a na Trgu Miljenka Stančića publiku su zabavljali DJ Josh Somen i Joshua Kovačević Sax. Na pozornici Kvart Stari Grad nastupio je riječki Jonathan.


Ulični program na Špancirfestu je srce i duša varaždinskog festivala - od njega sve počinje i razvija se ostalim pravcima. Na Kapucinskom trgu od prvog dana festivala nalazi se kupola u kojoj će se odvijati Universe show. Napredna 3D 360° tehnologija uvodi posjetitelje u 12 minutnu projekciju svemira uz vrhunske svjetlosne i zvučne efekte. Prikazani sadržaj pruža jedinstveno i iznimno realno iskustvo uživanja u projekciji i posjetiteljima stvara dojam kao da zaista plove svemirskim prostranstvima, iako ne napuštaju topli i sigurni zagrljaj Zemljine gravitacije. Ulični program prvog dana nastavlja se uz SopaLoca, ili kako se vole zvati - Sunčani orkestar, a visoka, dobro znana ekipa iz Stelzen Art kolektiva ovaj put dolaze u obliku prekrasnih, čak i monumentalnih leptira, i to u čak tri vrste - Lepidoptera, Deep Blue i Papillon. Na raznim lokacijama u gradu nastupili su još: Artefakt, Dodger Artfool, Black Shelter, Dorian Varović, Eric Vidović, Klapa Samoana, Tomislav Čavlek, Samanta Gran.
Među novim sadržajima ističe se latinozona La Playa na Kapucinskom trgu, s plažom, koktelima i latinoritmovima. U dvorištu palače Sermage i ove je godine smješten Vinski grad, koji će uz vrhunske proizvode, lagodnu glazbu i zalogaje ponovo okupiti brojne Varaždinke, Varaždince i posjetitelje. T.K.
Među novim sadržajima ističe se latinozona La Playa, s plažom, koktelima i latinoritmovima
Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike