Mozaik
CMC 200 SLAVONIJA FEST U SLAVONSKOM BRODU

Headlineri su Kekin i Prljavci uz sjajne rock i pop-bendove
Objavljeno 24. kolovoza, 2019.

Tvrđava Brod u Slavonskom Brodu sljedeći tjedan bit će ispunjena bojama CMC 200 Slavonija festa, koji će se 30. i 31. kolovoza održati, kako to Brođani znaju u šali reći, u "najvećem brodu na svijetu‘‘.

CMC televizija, uz potporu Grada Slavonskog Broda i Turističke zajednice grada, organizira 4. CMC 200 Slavonija fest, koji će se održati u tvrđavi Brod 30. i 31. kolovoza, a headlineri festivala bit će bend Prljavo kazalište i Mile Kekin.

U četvrtoj godini slavonskog izdanja CMC festivala Slavonski Brod ponovno će biti središte glazbenih događanja u mjesecu kolovozu. Mile Kekin, vlasnik jednog od najboljih albuma 2018. godine ("Kuća bez krova“), sa svojim bendom nastupit će prvog dana festivala, u petak, 30. kolovoza. Večer nazvana Rock-maraton, prema nekadašnjem ultra popularnom rock-maratonu, koji se održavao krajem 1980-ih i početkom 1990-ih godina u Slavonskom Brodu, ugostit će i ovaj put sjajne bendove. Osim Mile Kekina, na pozornici će nastupiti popularni crnogorski hip-hop duo Who See te neki od najboljih predstavnika novog milenijskog vala bendova, Mnogi Drugi, The Karambol, Orvel, BluVinil, Cloud 68 i Dusty Hats, Dejan Cukić i KIT Karson.

Druge večeri, u subotu, 31. kolovoza, tvrđava Brod bit će još užarenija, a brojne posjetitelje CMC 200 Slavonija festa 2019. očekuje još veći glazbeni spektakl. Headliner glavnog festivalskog dana je Prljavo kazalište, koje je ove godine za 40. godišnjicu benda objavilo Blu-ray i dvostruko CD izdanje "XL World Tour Finale, stadion Zagreb‘‘, snimku koncerta održanog prošle godine na stadionu u Kranjčevićevoj. Prije nego što proslave 40. rođendan u Areni Zagreb, održat će veliki koncert i u Slavonskom Brodu. Prije njih u revijalnom dijelu predstavit će se i druga poznata imena regionalne glazbene scene: Davorin i Bogovići, Krle i Inspektori, Helem Nejse, BANG BANG, Flyer, Adastra, Headoneast, Fluentes, Kiki Lesendrić i Piloti, Adastra, Ante Cash, Diogen i Komuna.

Svi oni, odnosno njihove pjesme, bit će objavljeni i na festivalskom CD-u koji će se predstaviti prije održavanja samog festivala.

Ove je godine festival CMC 200 žanrovski još bogatiji, pa će, osim izvođača pop i rock-glazbe, ugostiti i jake snage nikad bogatije hip-hop scene. Stoga, 30. i 31. kolovoza 2019. očekujemo vas u tvrđavi Brod u Slavonskom Brodu na još većem, četvrtom izdanju CMC 200 Slavonija festa. T.K.
ROCK-MARATON SEŽE U DAVNE 1980-e
Osim titule “najvećeg broda na svijetu”, grad Slavonski Brod poznat je i po najvećem korzu i najvećoj riječnoj plaži u Hrvatskoj, ljubavnoj priči Malene i Klepetana, Ivani Brlić-Mažuranić, ali i Rock-maratonu koji je krajem 1980-ih dovodio neke od najvećih regionalnih glazbenih zvijezda. Rock-maraton ponovo je pokrenut prije četiri godine zahvaljujući suradnji CMC televizije, Grada Slavonskog Broda i tamošnje Turističke zajednice, a organizira se pod okriljem CMC 200 Slavonija festa. Ovaj festival, pokazat će sva prethodna izdanja, smjestio je Slavonski Brod na kartu najvažnijih festivalskih destinacija u Hrvatskoj, a kada je u pitanju domaća pop i rock -glazba.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

AMPUTIRANO JOJ KRILO

Roda ozlijeđena u naletu
auta prevezena u Ruščicu

2

ROBERT FUNČIĆ SKLADATELJ I PRODUCENT OBJAVIO SVOJ PRVI SOLO ALBUM

Smatram da su me godine
pisanja za druge naučile
kako je priča najvažnija

3

OVE GODINE NEMA FESTIVALA

Otkazan i Nova Rock u Hrvatskom Gradišću