Regija
DAROVNI UGOVORI DRŽAVNOG ZEMLJIŠTA GRADU ŽUPANJI

U povodu proslave Dana grada premijer Plenković dolazi u Županju
Objavljeno 23. kolovoza, 2019.
ŽUPANJA - Županjci će u četvrtak, 29. kolovoza, proslaviti Dan grada i blagdan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja. Proslavu će uz brojne goste i uzvanike osobno uveličati i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, koji će sa suradnicima nazočiti svečanoj sjednici Gradskog vijeća Županje, u srijedu, 28. kolovoza, u 14 sati u dvorani Mladost. Tom će prilikom Vlada RH, odnosno Ministarstvo državne imovine, gradonačelniku Davoru Miličeviću uručiti darovne ugovore državnog zemljišta Gradu Županji, vrijednog oko 12,5 milijuna kuna. Riječ je o zemljištu u naselju Šećerana, čiji će stanovnici konačno moći riješiti imovinsko-pravne odnose za svoje stanove u kojima godinama žive, te zemljištu za sportsko-rekreacijski centar Laze, gdje će biti sagrađeni gradski bazeni.

- Zahvaljujem premijeru Plenkoviću što je odlučio doći i što će nam pomoći u razvoju grada i rješavanju određenih imovinsko-pravnih problema koji su dugo vremena bili prisutni, a čije će rješavanje biti od velike koristi za lokalnu zajednicu. Velika nam je čast i zadovoljstvo ugostiti predsjednika Vlade u našemu gradu i za Županju je to, moram priznati, velik stvar - kazao je Miličević. No to je ujedno i priznanje premijera Plenkovića Gradu Županji, potvrda dobrog rada njegovih čelnika i dobre suradnje s Vladom RH.

Inače, pred građanima Županje je događajima bogat vikend, a održavat će se na nekoliko lokacija, od gradskog parka 131. brigade HV-a, hipodroma, Lovačke kuće do gradskog izletišta Poloji.

Građani će moći uživati u odličnom 6. River Jazz Festu, XIV. Moto-susretima, rock-koncertima, Memorijalu Ivana Balentovića - Mašinog “Oj, dorati”, teniskom turniru, natjecanju u gađanju glinenih golubova, Memorijalu Josipa-čika Jose Lončarevića, maratonskoj utrci “Županjska petica”...
M.L.O.
Možda ste propustili...

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

Najčitanije iz rubrike