Osijek
SVEUČILIŠTE

Prijave za diplomske studije
Objavljeno 23. kolovoza, 2019.
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku za upise na diplomske studije u akademskoj godini 2019./2020. predvidjelo je ukupno 2338 mjesta - od kojih 1617 za redovite studente iz Republike Hrvatske i Europske unije, 692 upisna mjesta za izvanredne studente i 29 mjesta za strane državljane.

Od 1. srpnja pa, u pravilu, do 30. rujna 2019. godine zaprimaju se prijave za upise u prvu godinu diplomskih studija preko Nacionalnog informacijskog sustava prijava diplomskih studija (NISpDS), koji ovim putem provode i tri sastavnice Sveučilišta u Osijeku: Ekonomski fakultet, Građevinski i arhitektonski fakultet i Odjel za kemiju. Sustavu se pristupa ulaskom na mrežnu stranicu www.studij.hr i odabirom izbornika Prijave na diplomske studije.

Ondje se nalaze detaljne informacije i upute za pristup i registraciju u sustav NISpDS.

Prijave za upis na diplomske sveučilišne studije svih ostalih sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera provodit će se izravno na samim sastavnicama.

Prijave se u pravilu zaprimaju od polovine rujna, a upisi su na rasporedu od 25. rujna. Zbog posebnosti studija neka su visoka učilišta propisala obvezu polaganja dodatnih provjera znanja, vještina i sposobnosti za upis na studij.

No u većini visokih učilišta razredbeni postupak u pravilu obuhvaća vrjednovanje uspjeha na prethodno završenoj razini studija.

Sve su upute i informacije dostupne na mrežnim stranicama pojedinih visokih učilišta.

Redoviti studenti koji prvi put upisuju prvu godinu studija ne plaćaju troškove školarine, za razliku od izvanrednih koji će, ovisno o studiju, platiti od 5500 do 9240 kuna - a upisuju li integrirani studij dentalne medicine, u tom slučaju plaćaju 75.000 kuna školarine godišnje.
J. Pejaković
Možda ste propustili...

BICIKLIJADA DO ZLATNE GREDE, KONCERT I BOGATE TOMBOLE

Počinje biciklistički spektakl FEBIRE

U TIJEKU JE DRUGA FAZA SANACIJE MOSTA DR. FRANJE TUĐMANA

Dovršetak radova očekuje se krajem idućeg tjedna, nakon zamjene prijelaznih naprava

“AKUPUNKTUROM PROTIV ALERGIJA”

Kod alergija jako je važan imunitet

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas