Osijek
SVEUČILIŠTE

Prijave za diplomske studije
Objavljeno 23. kolovoza, 2019.
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku za upise na diplomske studije u akademskoj godini 2019./2020. predvidjelo je ukupno 2338 mjesta - od kojih 1617 za redovite studente iz Republike Hrvatske i Europske unije, 692 upisna mjesta za izvanredne studente i 29 mjesta za strane državljane.

Od 1. srpnja pa, u pravilu, do 30. rujna 2019. godine zaprimaju se prijave za upise u prvu godinu diplomskih studija preko Nacionalnog informacijskog sustava prijava diplomskih studija (NISpDS), koji ovim putem provode i tri sastavnice Sveučilišta u Osijeku: Ekonomski fakultet, Građevinski i arhitektonski fakultet i Odjel za kemiju. Sustavu se pristupa ulaskom na mrežnu stranicu www.studij.hr i odabirom izbornika Prijave na diplomske studije.

Ondje se nalaze detaljne informacije i upute za pristup i registraciju u sustav NISpDS.

Prijave za upis na diplomske sveučilišne studije svih ostalih sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera provodit će se izravno na samim sastavnicama.

Prijave se u pravilu zaprimaju od polovine rujna, a upisi su na rasporedu od 25. rujna. Zbog posebnosti studija neka su visoka učilišta propisala obvezu polaganja dodatnih provjera znanja, vještina i sposobnosti za upis na studij.

No u većini visokih učilišta razredbeni postupak u pravilu obuhvaća vrjednovanje uspjeha na prethodno završenoj razini studija.

Sve su upute i informacije dostupne na mrežnim stranicama pojedinih visokih učilišta.

Redoviti studenti koji prvi put upisuju prvu godinu studija ne plaćaju troškove školarine, za razliku od izvanrednih koji će, ovisno o studiju, platiti od 5500 do 9240 kuna - a upisuju li integrirani studij dentalne medicine, u tom slučaju plaćaju 75.000 kuna školarine godišnje.
J. Pejaković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SLAVEN PAVLOVIĆ - DOBAR PRIMJER POSLOVNE ODLUČNOSTI

Dao otkaz na poslu, uzeo poticaje pa otvorio svoju cvjećarnicu u Retfali

2

BAHATOSTI POJEDINIH VOZAČA NEMA KRAJA

Zbog manifestacije vozila parkirali usred parka!

3

LIJEČNICI ODGOVORNIJI U PRIJAVLJIVANJU PACIJENATA MUP-U

Primjena Zakona o sigurnosti prometa na cestama povećala prijave za golemih 800 posto!