Osijek
DOBRA, ALI SKUPA PONUDA POVRĆA

Najjeftinija rajčica četiri kune kilogram
Objavljeno 23. kolovoza, 2019.
Moderan način života još uvijek nije istisnuo iz navike pripremu domaće zimnice. Znaju to dobro prodavači na osječkoj tržnici koji nude povrće koje će domaćice ove godine ukiseliti i imati ukusnu salatu tijekom zime, odnosno skuhati pravi domaći sok od rajčice. Na glavnoj tržnici nismo uspjeli naći omiljeno “volovsko srce” koje je, kažu iskusni, traženo među sladokuscima (neki dan je koštalo 18 kn/kg), no moguće je naći i druge vrste. Duguljasta rajčica (tzv. industrijska), primjerice, stoji četiri kune i prodaje se u kašetama po 20 kilograma.

- Kupci ipak slabo kupuju jer im je cijena visoka. Nekako im je najpovoljnije kad je cijena tri, eventualno tri i pol kune, no ove godine cijenu ne mogu sniziti jer rajčice jednostavno nema zbog slabog uroda - ispričala nam je prodavačica Ana Potočar, koja ipak prihvati pokoje “cjenkanje” kod većih količina. Kaže kako očekuje, kao prethodnih godina, da kupci kupe i po stotinu kilograma, što je dostatno za otprilike 60 litara soka od rajčice.

Inače, u ponudi su i krastavci “kornišoni” po cijeni od deset do 15 kuna, ovisno o veličini. Rog paprika prodaje se po osam kuna, koliko uglavnom stoji i obična, za kiseljenje. Patlidžan je moguće naći za pet kuna.
M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KAKO DANE U IZOLACIJI PROVODE UMIROVLJENICI ANTE I ANTONIA STANIĆ

Iz Retfale u Donji grad: Sve lakše podnosimo uz rad na našoj hacijendi

2

I GINEKOLOZI RADE PRILAGOĐENO

Svaka trudnica uredno zbrinuta i kod svojeg ginekologa i u bolnici

3

LIJEPA GESTA ZANATSKE PIVOVARE

„Mali Div“ dijelit će pivski kvasac