Crna kronika
BICIKLISTICA U KRITIČNOM STANJU

Pijan automobilom ozlijedio djevojku
Objavljeno 23. kolovoza, 2019.
ŠTITAR - Devetnaestogodišnja djevojka u kritičnom je stanju zbog teških ozljeda koje je zadobila u naletu automobila kojim je upravljao alkoholizirani vozač. Kako priopćava Policijska uprava vukovarsko-srijemska, nesreća se dogodila u srijedu oko 20 sati na cesti Županja - Štitar u smjeru Štitara. Za upravljačem Golfa županjskih registracija nalazio se 47-godišnjak iz Županje, koji je nakon izlaska iz naselja Šlajs zbog neprilagođene brzine kretanja udario biciklisticu, 19-godišnjakinju iz Štitara, koja se kretala istim prometnom trakom. Pokazalo se kako je 47-godišnjak u krvi imao 0,7 promila alkohola.

Od naleta automobila djevojka je pala na tlo, a zbog težine zadobivenih ozljeda vozilom hitne pomoći prevezana je u Opću županijsku bolnicu Vinkovci. Kako doznajemo od dr. Krunoslava Šporčića, ravnatelja vinkovačke bolnice, nakon pregleda je odlučeno da se teško ozlijeđena djevojka hitno transportira u Klinički bolnički centar Osijek, i to zbog ugroženih vitalnih funkcija.

Očevid na mjestu nesreće obavili su operativci Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a 47-godišnji vozač automobila kazneno je prijavljen.

Problema s pijanim vozačima bilo je i u Osječko-baranjskoj županiji gdje je u srijedu i prvim satima četvrtka evidentirano pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba teže ozlijeđena, a preostale četiri nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Po dvije su se dogodile na području Osijeka i Đakova, a jedna na području Belišća. Policajci su također zaustavili tri vozača osobnih automobila koji su imali nedopuštenu količinu alkohola u krvi. Najveću količinu alkohola u krvi vozača evidentirali su u 23.30 kada su u Zoljanu zaustavili automobil kojim je upravljao 21-godišnjak iz Markovca Našičkog uz prisutnost alkohola u krvi od 1,67 grama po kilogramu. Mladić je morao na triježnjenje. U 1.05 u Mandićevcu se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Policijski službenici utvrdili su da je 20-godišnji hrvatski državljanin iz Satnice Đakovačke, sudionik prometne nesreće, upravljao automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,65 grama po kilogramu. U 22 sata policajci su u Karancu zaustavili automobil kojim je upravljao 31-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine uz prisutnost alkohola u krvi od 1,24 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, odveden na triježnjenje. M.Bugarić
Vozač automobila u krvi je, doznajemo, imao 0,7 promila alkohola
19

godina je djevojci iz Štitara koja je zbog zadobivenih ozljeda životno ugrožena
Možda ste propustili...

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

U CEHOVSKOJ ULICI U POŽEGI

Prijetio policajcu i vrijeđao ga

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana