TvObzor
EKSKLUZIVNA PREMIJERA NATIONAL GEOGRAPHICA

Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje
Objavljeno 23. kolovoza, 2019.
U novoj seriji koja počinje s prikazivanjem 24. kolovoza u 21.55 na National Geographicu, Ramsay će u potrazi za kulinarskom inspiracijom juriti po dolinama, penjati se po planinama i roniti oceanima

Genijalni britanski chef i vlasnik nekoliko restorana nagrađenih s čak 16 Michelinovih zvjezdica ovaj put odlučio je okušati se u uzbudljivoj avanturi po egzotičnim svjetskim lokacijama. U novoj seriji "Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje" koja počinje s prikazivanjem 24. kolovoza u 21.55 na National Geographicu, Ramsay će u potrazi za kulinarskom inspiracijom juriti po dolinama, penjati se po planinama i roniti oceanima od Perua, Laosa i Maroka do Havaja, Aljaske i Novog Zelanda, a sve kako bi istražio nove kulture, jela i okuse.

Na tragu uspješne emisije iz 2010. godine "Gordon‘s Great Escape" u kojoj je istraživao kuhinje Indije i jugoistočne Azije, cijenjeni britanski kuhar traga za novim izazovima u svijetu prepunom kulinarskih raznovrsnosti. U novoj seriji National Gographica Ramsay s velikim poštovanjem pristupa autohtonim kulturama u želji da upozna jela i okuse jedinstvene za svaki dio svijeta. Kako bi ispričao nevjerojatne priče o tradicijama, delicijama i o izuzetnim naporima potrebnim za skupljanje autentičnih sastojaka, Ramsay se povezao s lokalnim stanovništvom i naučio neke nove vještine. Svaki sastojak koji je prikupio i svako jelo koje je pripremio posebno je osmišljeno kako bi predstavilo srce kulture, jer za Ramsaya je hrana poput ulaza u esenciju kulture, a svaka avantura je put prema dušama ljudi.

Tijekom šest epizoda emisije "Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje" Ramsay će doživjeti nesvakidašnje i zadivljujuće pustolovine. Ovaj briljantni kuhar pješačit će kroz gustu džunglu u Laosu kako bi kušao jaja modrog pletača i ronio kroz opasne vode u potrazi za puževima i divovskim vodenim stjenicama. Na Novom Zelandu će se upustiti u lov na jegulje golim rukama koristeći tradicionalne maorske tehnike, a na Havajima će s lokalnim tragačima krenuti u podvodni ribolov na najsmrtonosniji ulov. U potrazi za izvornim biljem, uspinje se na strmu stijenu u snježnoj oluji u Aljasci, dok se na planinama Maroka spušta užetom niz vodopad kako bi prikupio posebnu vrtu gljiva. Na visokim nadmorskim visinama u Peruu Ramsay se vješa o litice kako bi prikupio slasne kaktus crve. Svaka epizoda završava izazovom koji Ramsay postavlja sam sebi pomoću lokalne legende vezane uz hranu, a svoje novootkrivene vještine stavlja na kušnju pripremajući gozbu zajedno s domaćinima. Nova uzbudljiva serija National Geographica "Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje" emitirat će se u 172 zemlje svijeta i na 43 jezika. (N.K.)
PRVE DVIJE EPIZODE
Prva epizoda “Sveta dolina Perua” na rasporedu je 24. 8. u 21.55. Kuhar Gordon Ramsay putuje motociklom u Svetoj dolini Inka u Peruu kako bi otkrio tradicionalnu kuhinju na velikim nadmorskim visinama. Uronivši u lokalnu kulturu, penje se na stijene, lovi ribe u jezerima na velikim nadmorskim visinama te kuša lokalne delicije kao što su prženi crvi, rijetki šareni krumpiri i zamorci prije nego što stavi svoje novootkrivene vještine na kušnju uz legendarnog lokalnog kuhara Virgilija Martineza.

U drugoj epizodi, nazvanoj “Surovi jug Novog Zelanda”, Ramsay putuje u udaljene kutke južnog Novog Zelanda kako bi otkrio tajne tradicionalne maorske kuhinje. Od mještana uči kako uhvatiti jegulje golim rukama, roni na dah kako bi skupio dragocjene školjke Paua i traga za jedinstvenim novozelandskim sastojcima prije nego što stavi svoje nove vještine na kušnju na maorskoj gozbi uz perspektivnu kuharicu Monique Fiso.
Možda ste propustili...

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike