TvObzor
ALEKSANDRA ŽIVOJINOVIĆ

I dalje se nadam kako je moja glazba ta najveća fama iako znam da nije uvijek tako
Objavljeno 23. kolovoza, 2019.
Svjesna sam da su moja veza s Filipom i ulazak u obitelj Živojinović bile zanimljive vijesti, pa je zatim uslijedila i udaja, trudnoća, porod...

Danas ima sve što poželi, no djetinjstvo Aleksandre Živojinović, djevojački Prijović, podrijetlom iz Belog Manastira, bilo je daleko od idealnog. Njezini roditelji Borka Mihajlović i Nedjeljko Prijović razveli su se kad je imala samo tri godine, a ona je nakon razvoda ostala živjeti s majkom u jedinom baranjskom gradu.

Danas jedna od najpopularnijih srbijanskih pjevačica i supruga Brenina posinka Filipa Živojinovića prijavila se na natjecanje ‘’Zvijezde granda’’ kad je imala 16 godina; odabrala ga je umjesto ‘’Hrvatska traži zvijezdu’’ jer je htjela na audiciji pjevati zabavne i narodne pjesme. Zbog pojavljivanja u popularnom glazbenom showu u školi su ju ismijavali pa joj je život u Hrvatskoj ostao u ružnom sjećanju.

- Najteže mi je bilo kad dođu novogodišnji i božićni praznici. Svi moji prijatelji bili su sa svojim roditeljima, ali ne i ja. Malo sam bila kod mame, malo kod tate, a željela sam da budemo zajedno. To mi je oduvijek bila boljka – kaže Aleksandra, koja je srednju školu napustila nakon trećeg razreda i preselila se u Beograd.

Nemilosrdno okruženje
Po čemu ćeš pamtiti svoje odrastanje u Belom Manastiru?

- Okruženje u kojemu sam živjela bilo je nemilosrdno prema meni. Ponižavali su me bez ikakvog razloga. Mami i meni stalno su upućivali grube riječi koje su nas jako vrijeđale. Te uvrede ubadale su me u srce poput mača. Tako mi je bilo i u školi. Došla bih u razred, a učenici su pustili na mobitelu moje snimke i ismijavali me. Uvijek sam se pitala zbog čega je to tako jer im ja nikada ništa ružno nisam napravila. Imala sam samo jednu prijateljicu. Nažalost, tek kad sam postigla nešto u životu, ti isti ljudi sjetili su se da postojim i zovu me na piće kad dođem kod svojih u Baranju. Ipak, danas im više ništa ne zamjeram.

Javnost danas intrigira gotovo svaki tvoj postupak, kako objašnjavaš veliku popularnost, pa čak i famu koja se izgradila oko tvog imena?

- I dalje se nadam kako je moja glazba ta najveća fama, iako znam da nije uvijek tako. Svjesna sam da su moja veza s Filipom i ulazak u obitelj Živojinović bile zanimljive vijesti, pa je zatim uslijedila i udaja, trudnoća, porod... Mislim da se stoga poklopilo više stvari koje su utjecale na moju popularnost. Međutim, sigurna sam da bez dobrog glasa i pjesama ne bih uspjela.

Danas svjedočimo trendu u glazbi prema kojemu, čini se, pjesme sve više sliče jedna drugoj. No ti si vjerna stilu i zvuku po kojemu te publika od početka karijere prepoznaje. Koliko je teško u moru istih ostati svoj i je li to mač s dvije oštrice?

- Nisam netko tko osuđuje promjene i nove trendove, naprotiv, sviđa mi se sve to, ali sam i ovaj put odlučila ostati vjerna istom zvuku jer mislim da mi to najbolje leži. Ne mislim da je to mač s dvije oštrice jer se nikada ne zna kako će pjesma proći. Svatko od nas pjevača treba pjevati ono što mu odgovara i za što vjeruje da je dobro. Ja sam tako učinila i ovaj put.

Kojim kriterijima se vodiš kad biraš pjesme koje ćeš pjevati?

- Do mene dolaze pjesme koje su moj stil, a Filip mi je tu uvijek najoštriji kritičar i sudjeluje u svemu. Nikada nije pogriješio i ja mu uvijek vjerujem. Zajedno smo birali ove dvije pjesme koje su objavljene, ali i pjesme za album koji će biti objavljen krajem godine.

Udarni tempo
Ljeto je tradicionalno razdoblje kad pjevači imaju najviše posla i nastupa. Dolaziš li u skorije vrijeme u Hrvatsku?

- Krajem srpnja bila sam u Makarskoj, a za sada nemam drugih nastupa u Hrvatskoj. Čim bude, jedva čekam da se družimo. Cijelo ljeto mi je radno i, iako sam dozirala nastupe zbog bebe, svakako će to biti udarnički tempo.

Mnogi na rodiljnom dopustu ostaju i po godinu dana, no ti si svoj skratila i glazbi se vratila samo tri mjeseca nakon rođenja Aleksandra. Kako balansiraš posao i odgoj?

- Jedva sam čekala ponovno početi pjevati i raditi. Svaki sat bez Aleksandra je težak, ali sam sve organizirala, tako da, kad krenu nastupi, budem odsutna po nekoliko sati. Taman noću dok on spava i ja se vraćam. Mislim da je sve do dobre organizacije. Zaključak je da se sve može kad imate zdravu obitelj, kad imate podršku svih, kad volite svoj posao. Onda nije teško sve uskladiti. Bilo je dana i noći kad sam plakala jer nisam pored Aleksandra, ali to me je samo učinilo jačom.

Koliko ti je brzo prošlo prvih pet mjeseci od Aleksandrova rođenja i koja je najvažnija stvar koju si naučila o roditeljstvu za ovo kratko vrijeme?

- Čini mi se da je prošlo dok sam rekla ‘keks’. Aleksandar svakog dana raste i uči nešto novo. Što je stariji, to se ja više osvješćujem. Njegovim dolaskom naučila sam da postoji ljubav bez granica, ona najiskrenija, najdublja i najčistija. Dao je mom životu novi smisao.

Imaš mogućnost svakodnevno o poslu učiti od najveće glazbene zvijezde ovih prostora, Lepe Brene. Za koje savjete si joj osobito zahvalna?

- Svaki savjet od glazbene veličine kakva je Brena je dragocjen. Pričamo o svemu, ali ona kao pravi profesionalac i netko tko vjeruje u mene uvijek kaže da trebam slušati sebe. Dosad se uvijek ispostavljalo da je tako najbolje.

Razgovarao: Adrian ANDREJEK
Možda ste propustili...

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

Najčitanije iz rubrike