TvObzor
SARAH JESSICA PARKER

Ostala je u braku s nevjernim mužem, a sada se razvodi na malim ekranima
Objavljeno 23. kolovoza, 2019.
Prije desetak godina otkrilo se da ju muž vara s mlađom ženom, a iako se šuškalo o razvodu braka, Sarah je odlučila ostati s nevjernim glumcem zbog djece

U svijetu glume je od devete godine, ali prije serije “Seks i grad” Sarah Jessica Parker nije ostvarila zapaženije uloge. Ipak, ova serija ju je dovela među najveće glumačke zvijezde, a njezino bogatstvo sada se procjenjuje na više od 100 milijuna dolara. Osim glume, Sarah se okušala i u produciranju, ali i u modnom dizajnu, što ne čudi s obzirom na njezinu reputaciju ikone stila. Glumici koja je u ožujku proslavila 54. rođendan, u privatnom životu nisu uvijek cvjetale ruže.

Životni preokret
Sarah Jessica Parker rođena je 25. ožujka 1965., u Nelsonvilleu. Roditelji su joj se razveli kad je bila djevojčica, pa su je odgajali majka i očuh. Sarah je još od malih nogu pridonosila kućnom budžetu svojim plesnim i pjevačkim nastupima. Uz podršku obitelji došla je do svoje prve brodvejske uloge u mjuziklu “Nevini”. Ispostavilo se da je to prva od mnogih njenih uloga na kazališnim daskama te se odlučila na televizijski debi. Glavnu ulogu dobila je u seriji “Square Pegs”, koja se emitirala od 1982. do 1983. godine. Glumila je u još nekoliko serija, ali nije ostvarila zapaženije uloge. Ostvarila je uloge i u filmovima “Footloose”, “L.A. Story”, romantičnoj komediji “Medeni mjesec u Vegasu”, a glumila je djevojku Johnnyja Deppa u filmu “Ed Wood”. Međutim, život joj se preokrenuo 1998. godine kad je prihvatila glavnu ulogu u seriji “Seks i grad”, a s ulogom kolumnistice Carrie Bradshaw mnogi ju i danas poistovjećuju. Stekla je veliku popularnost, a u tom razdoblju osvojila je i dvije nagrade Emmy i četiri Zlatna globusa. Nakon uloge u popularnoj seriji, glumila je i u romantičnoj drami “Obiteljska stvar” te je za tu ulogu nominirana za Zlatni globus u kategoriji najbolje glumice u komediji.

Ljubavni problemi
U privatnom životu Sarah muče ljubavni problemi. Bila je u dugogodišnjoj vezi s problematičnim glumcem Robertom Downeyem Juniorom. On se tijekom sedam godina veze drogirao, zbog čega su prekinuli. Poslije prekida s Robertom, kratko je bila u vezi s Johnom F. Kennedyjem mlađim, sinom bivšeg američkog predsjednika. Za glumca Matthewa Brodericka udala se 1997., i u braku s njim dobila sina te nekoliko godina kasnije blizanke koje im je rodila surogat majka. Prije desetak godina otkrilo se da je muž vara s mlađom ženom, a iako se šuškalo o razvodu braka, Sarah je odlučila ostati s nevjernim glumcem, prije svega zbog djece. Godine 2016. Sarah je dobila glavnu ulogu u HBO-ovoj seriji “Razvod”, koja je pokupila prilično pozitivne kritike, ali nije se ni približila uspjehu “Seksa i grada” te je nekako mirno i gotovo nezapaženo od šire publike odemitirala svoje tri sezone (početkom ovog mjeseca emitirano je finale serije nakon 24 snimljene polusatne epizode). Osim što je u njoj glumica, Sarah je bila i izvršna producentica. Zanimljivo je da serija prati sredovječni par koji se razvodi zbog njezine nevjere, što neodoljivo podsjeća na njezin stvarni privatni život, osim što su uloge obrnute.
Adrian ANDREJEK
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike