TvObzor
NAJVEĆA DOMAĆA I REGIONALNA BASS IMENA DOLAZE U PULU

Dvanaesto izdanje Outlooka na tvrđavi Punta Christo
Objavljeno 23. kolovoza, 2019.
Najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture, koji će se održati od 5. do 9. rujna, tradicionalno će otvoriti koncert u pulskoj Areni 4. rujna.

Dvanaesto izdanje Outlooka, najvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture na tvrđavi Punta Christo, koje će se održati od 5. do 9. rujna, tradicionalno će otvoriti koncert u pulskoj Areni 4. rujna. Kako bi dugo ostao u sjećanju, spektakl će uveličati Mala & The Outlook Orchestra. Malu, kao jednog od najvažnijih autora u modernoj bass glazbi, čija kreativnosti i utjecaj ne jenjavaju ni nakon 20 godina na sceni, pratit će The Outlook Orchestra ritam-sekcija, među ostalima na udaraljkama sjede vrhunski glazbenici: Richard Spaven (Flying Lotus, The Cinematic Orchestra) i Eddie Hicks (Sons Of Kemet). Uz njih, festival će otvoriti legenda drum‘n‘bassa Andy C, reper Loyle Carner, Shy FX i njegov Ragamuffin Soundsystem, miljenici festivalske publike Gentleman’s Dub Club te zvijezda u usponu Flohio. Nakon toga festival seli na čarobnu tvrđavu Punta Christo, gdje će se u četiri dana izmijeniti više od 300 bass glazbenika iz cijelog svijeta. Među njima će se naći i izvrsna regionalna i domaća imena.

 Kultna festivalska pozornica

Na Moatu, kultnoj pozornici dugačkoj 50 metara, prvi dan festivala, u četvrtak, Barely Legal ima poseban jungle set, tu su i legende DJ Rap i Kenny Ken, kojima će se pridružiti naš Filip Motovunski i zatresti ovu jedinstvenu pozornicu. Filip Motovunski ljeto provodi nastupajući po Europi i obali, a iza sebe ima niz zapaženih izdanja na prestižnim labelovima, poput Subtitles Music, Jungle Cakes i Bad Taste Recordings. Četvrtak je na pozornici Void rezerviran za dubstep ekipu Sentry Records i Deep Dark & ​​Dangerous, koja je među mega back 2 back setove pozvala i dubstep producenta iz Pule - 207, kako bi odvrtio b2b s Day Zero. Prekrasnu Garden pozornicu u petak preuzima Deep Medi, a zna se da Outlook nije Outlook bez Deep Medija, koji na pozornicu dovodi najbolje od dubstepa, uključujući dubstep pionira i vlasnika labela Malu, duo u usponu Sicaria Sound, Commoda, J Sparrowa te domaćina Egolessa, koji je od prošle godine član Deep Medi obitelji s odličnim vinilnim izdanjem Empire of Dirt EP. Egolessu je ovo prvi nastup u Hrvatskoj nakon velike američke turneje ovog proljeća i brojnih ljetnih nastupa u Velikoj Britaniji. Subdub arena u četvrtak će pripasti lokalnim snagama koje će kroz DubSplash showcase predstaviti zvuk Seasplash festivala. Seasplash festival ove je godine, krajem srpnja, prvi put uspješno održan u Šibeniku, točnije na Martinskoj, a DubSplash, kao jedan od najvažnijih pozornica Seasplasha i ove će godine osvojiti jednu od pozornica Outlook festivala. Ekipu čine izvođači koji su ove i proteklih godina nastupali na najdugovječnijem hrvatskom festivalu posvećenom dub, reggae i bass glazbi. Tu su dva slovenska dvojca; dubstep, grime i bass duo - DubDiggerz te Roots in Session, zatim hrvatski dub dvojac Dr. Obi & Anja G, pridružuje im se i Egoless u live dub miksu, zatim prvi hrvatski soundsystem Digitron, publici sve zanimljiviji live dvojac Kali Fat Dub i splitski dvojac Banana Zvuk koji čine Luka Barbić iz TBF-a i Ivan Jurić - Yuri iz St!llnessa.Čari intimne atmosfere

Uz čari intimne atmosfere Ballroom pozornice u četvrtak će publika uživati u setovima jednog od najzaposlenijih drum‘n‘bass producenata i DJ-a u regiji - Billaina, uz njega će nastupiti njegov sugrađanin iz Sarajeva Said5, a sve će začiniti žestoki drum‘n‘bass koji servira Kodin. U šarmantnom Jack’s Corneru u petak možete poslušati Džonidžu & MC Don Dadu, koji na Outlook donose zvuk s naglaskom na liquid drum and bass, a u subotu na istom mjestu publiku će rasplesati najistaknutija domaća drum and bass DJ-ica Tekitoka te u nedjelju Senzzor, koji stiže iz susjedne Srbije. Na Beach pozornici uz šum valova u četvrtak ćemo plesati na dancehall i afrobeats selekciju Nine Davis iz Rijeke. Pacino‘s, koji se također nalazi malo dalje na plaži, u četvrtak će, među ostalima, ugostiti i crew iz Zagreba Mad Thing! i drum‘n‘bass duo iz Novog Sada Netics, koji su poznati po svojim Barely Legal događanjima i produkciji, a u petak će na Pacino‘s za pult stati i riječki DJ Mecena. ()

Možda ste propustili...