Sport
ZRINSKI OČEKUJE DOSADAŠNJI TREND USPONA

Jelisavački startni derbi putokaz za Grnjinu momčad
Objavljeno 22. kolovoza, 2019.
Mlađi i umjereno redizajnirani Jurjevčani u novo će trećeligaško nogometno prvenstvo! Ljetos je, također, osvježen i nešto pomlađen stručni stožer u kojem je seniorska palica povjerena dosadašnjem pomoćniku Robertu Grnji kojem će asistirati dojučerašnji igrač Zrinskog Krešimir Galić. U klubu je ostao i dosadašnji trener Antun Labak koji će ubuduće obnašati dužnost koordinatora struke, odnosno svih kategorija, budući da su u Jurjevcu naglasak stavili na stvaranje vlastitog igračkog kadra. U tom smjeru išle su i ljetne logističke aktivnosti u kojem je prodefilirala plejada igrača, ali su angažirani oni koji će biti perspektiva i istodobno dodana vrijednost. Ona je, zapravo, konstanta Zrinskog u istočnoj Hrvatskoj, a o uređenosti sredine najbolje govori podatak da nitko ne želi otići, dok bi mnogi došli. Tako je do zadnjeg pripremnog tjedna 27 igrača bilo u pogonu, ali se ovoga rekuperirajućega ta brojka reducirala za nekolicinu.


- Raduje da raspolažemo tolikim brojem igrača, ali ipak moramo voditi računa o kvaliteti procesa te posljedično rezultatu koji je uvijek mjerodavan, iako u našem slučaju ne primaran, odnosno imperativan. Prekobrojne ćemo posuditi te pratiti njihov razvoj ne želeći se nikoga olako odreći. Naglasak će, dakako, biti na razvijanju raspoloživog kadra koji je dobro odradio pripremno razdoblje nakon kojeg se isprofilirala potentna momčad sigurno sposobna ponovno ostvariti plasman u gornjem dijelu redoslijeda - elaborirao je novopečeni seniorski šef Grnja proteklo razdoblje. Koliko se u njemu načinilo jasniju će se sliku dobiti već na subotnjem startu prvenstva koji vodi u Jelisavac na noge ligaškom favoritu i najvećem slovačkom konkurentu Vihoru.
- Prvenstvo je dugo i predstoje mnoge zamke, ali će ga njegov uvod u mnogome odrediti. Okršaji s Vihorom imaju više dimenzija i potrebno je predstaviti se u najboljem svjetlu te prema mogućnostima ostvariti pozitivan rezultat. Jelisavčani su sigurno među najjačima u konkurenciji te stoga uvodno u ulozi favorita, ali kako ne dolazimo bez argumenata tada se ponovno može očekivati susret koji će zadovoljiti gledatelje i nas u struci. Poraženi sigurno neće moći biti zadovoljan, ali ako odigramo kako možemo te pri tome ostanemo praznih ruku, znat ćemo da smo izgubili od trenutačno doista boljega. Optimist sam, kao i za nadolazeće prvenstvo u kojem će Zrinski zadržati trend uspona, odnosno etablirati se u regionalnu amatersku vrijednosnu konstantu - zaključio je taj debitant u samostalnoj trenerskoj ulozi koja će već na startu biti na velikoj kušnji. D.Lekšan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike