Sport
ČEPIN OČEKUJE KONTINUITET DOSADAŠNJIH TREĆELIGAŠKIH PLASMANA

Tothov sastav pomlađen, no željan zadržavanja u vrhu
Objavljeno 22. kolovoza, 2019.

U treću trećeligašku sezonu Čepin ulazi s mlađom momčadi od prošlosezonske koja je ponovila prethodni debitantski učinak plasiravši se na treće mjesto. Bivajući i tada među najmlađima u konkurenciji čiji su prosjek, u međuvremenu, skinuli odlasci kapetana i prvoga ligaškog strijelca Agatića te slično iskusni Rolja. Svlačionica je istodobno punija za povratnike Filipa Jakovljevića (Višnjevac), Matu Grgića (NAŠK, Našice) i Marijana Nikolića (LIV 1949, Vladislavci) te nova lica Luku Dragojevića (Vukovar 1991), Lovru Pedića (Akademija Krpan&Babić, Osijek) i Filipa Pandžića (Tomislav, Livana), od kojih se prvoimenovani tandem mladića nametnuo u udarnu postavu. Pojačanje u tome smislu predstavljat će i oporavak njihovog vršnjaka Matijasa Lamze koji će ravnopravno konkurirati za momčad koja se etablirala pri vrhu slavonsko-baranjskog amaterskog nogometa te se istodobno nakrcala samopouzdanjem i određenim iskustvom. Pod palicom đakovačkog trenera Igora Totha koji će i četvrtoj sezoni vođenja seniora "zelenih" nastojati podignuti individualnu i kolektivnu kvalitetu. Pripremne provjere ukazuju na taj kontinuitet, iako su borbe za bodove nešto drugo.

- Budući da sam već dulje vrijeme na kormilu metode su rada usvojene i oni koji to ne mogu pratiti sami se eliminiraju iz momčadi, odnosno ozbiljnijeg nogometa. Trećeligaška državna razina nedvojbeno pokazuje da se bez rada ne mogu ostvarivati rezultati i(li) podizati igrači koji potom postaju zanimljivi klubovima iz viših liga. Taj ćemo smjer i nadalje pokušati slijediti, a da smo na dobrom putu zorno govore prethodna ostvarenja nakon kojih su brojni naši igrači postali meta drugih, pa i onih najvišeg predznaka. Raduje i ohrabruje i netom odrađeno pripremno razdoblje u kojem smo dobili širinu igračkog kadra koji će moći odgovoriti zahtjevima natjecanja i biti relevantniji u njemu na radost naših pristaša koje nas prate u natprosječnom broju - kratko je Toth prepričao proteklo ljetno razdoblje. Koncentrirajući se zatim na jesensko prvenstveno čiji start u nedjelju na igralište pokraj Uljare dovodi Oriolik.

- I da nam uvodno ne dolazi permanentno neugodan protivnik, svaki je početak protkan nepoznanicama. Znamo da smo dobro radili i da smo spremni za borbe, ali nikad ne možeš procijeniti u kojem će to smjeru ići. Budući da je to domaća premijera nadam se da će igrači biti na potrebnoj razini i susret kanalizirati na opće zadovoljstvo, odnosno zadržati bodove u kući uz dobru igru kakvu sigurno možemo prezentirati - zaključio je iskusni čepinski strateg, čije je završne riječi potvrdila subotnja generalka u kojoj je pobijeđen ligaški konkurent iz Jurjevca. D.Lekšan
Igor Toth

trener NK Čepin

- Trećeligaška državna razina nedvojbeno pokazuje da se bez rada ne mogu ostvarivati rezultati i(li) podizati igrači koji potom postaju zanimljivi klubovima iz viših liga. Taj ćemo smjer i nadalje pokušati slijediti.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana