Sport
NOGOMETAŠI RIJEKE VEČERAS (20.30) IGRAJU PRVI SUSRET DOIGRAVANJA EUROPSKE LIGE

Gentu uloga favorita, no Riječani imaju argumenata za optimizam
Objavljeno 22. kolovoza, 2019.
Nogometaši Rijeke večeras u Gentu (20.30) protiv istoimenog domaćina igraju prvu utakmicu doigravanja za ulazak u skupinu Europske lige. Priliku za četvrtu europsku jesen, od uvođenja postojećeg sustava natjecanja, hrvatski će doprvak pokušati ugrabiti već u Belgiji, gdje će nastojati osigurati što bolji rezultat pred uzvrat sljedećeg četvrtka na Rujevici.

Jasno, idealan epilog večerašnjeg dvoboja bila bi pobjeda momčadi Igora Bišćana koja ipak u ovaj dvoboj ulazi svjesna da uloga favorita pripada Belgijcima. Iako je u Europu ušao na mala vrata, tek nakon suspenzije Mechelena koji ga je pobijedio u finalu belgijskog Kupa, dok je u prvenstvu završio peti, Gent ove sezone ima velika očekivanja, i u domaćim natjecanjima i u Europi. U Europskoj je ligi krenuo od 2. pretkola, gdje je prvo izbacio rumunjsku Viitorul Constantu (6:3, 1:2), a potom i ciparski AEK Larnacu (1:1, 3:0), dok je u belgijskom prvenstvu imao dvije pobjede te po remi i poraz. Primjetno je u svim ovosezonskim nastupima da je Gent neusporedivo uspješniji na svom terenu, upisao je sve četiri pobjede uz razliku pogodaka 17:4, pa je jasno kako Belgijci očekuju da veći dio posla odrade već večeras. No, Riječane nimalo ne plaši takav niz uspjeha Genta pred svojim navijačima, naprotiv, posljednja izdanja, protiv Aberdeena, pa i Osijeka, podigla su raspoloženje i optimizam u riječkim redovima, što je istaknuo i napadač Antonio Čolak kojega, kao i ostale suigrače, ne zanimaju kalkulacije kako suparnik na papiru ima jaču momčad.

- Ovo je dosad najvažnija utakmica za nas i klub. Bit će jako teško, ali trener Igor Bišćan nas je, kao i dosad, dobro pripremio za ovu utakmicu i vjerujem da ćemo biti spremni i dati sve od sebe kako bismo ostvarili dobar rezultat. To što oni imaju skuplju momčad ne znači ništa, na terenu ćemo vidjeti koliko vrijede oni, a koliko mi. Imamo dobru kvalitetu i možemo ostvariti dobar rezultat te mislim da će tako i biti u Gentu. Imaju jake pojedince, ali imamo ih i mi, zato se i ne bojimo. Moramo biti fokusirani, koncentrirani i spremni se braniti, ali poslije, kao i protiv Aberdeena, iskoristiti situacije kada nam se ukažu te doći u prilike i onda ih iskoristiti - rekao je u najavi večerašnjeg susreta Čolak, koji je ove sezone već postigao pet pogodaka te dobrim igrama zaslužio i pretpoziv hrvatskog izbornika Zlatka Dalića za rujanske kvalifikacije. Mnogo posla vjerojatno očekuje vratara Andreja Prskala, no i on spremno dočekuje novi izazov. Dobru formu prikazao je i protiv Osječana spašavajući svoju mrežu u više navrata, a za pozitivan rezultat večeras trebat će reprizirati slično izdanje, i on, ali i ostatak momčadi, mora biti na visokoj razini.

- Čeka nas tvrda i teška utakmica, ali vjerujem da su naši momci spremni i da ćemo dati sve od sebe kako bismo napravili što bolji rezultat. Pogledali smo ih dobro, imaju dobre pojedince, ali vjerujem u svoje dečke i pozitivan ishod. G. Roguljić
Parovi doigravanja Europske lige
Astana - BATE Borisov, Ararat-Armenia - Dudelange, Suduva - Ferencvaros, Malmö - Bnei Yehuda, Ludogorec - Maribor, Feyenoord - Hapoel Beer-Sheva, Kopenhagen - Riga, AEK - Trabzonspor, Legia - Rangers, AZ Alkmaar - Antwerpen, Strasbourg - Eintracht, Gent - Rijeka, PSV - Apollon, FCSB - Vitoria, Linfield - Qarabag, Celtic - AIK Stockholm, Braga - Spartak Moskva, Slovan Bratislava - PAOK, Partizan - Molde, Espanyol - Zorja i Torino - Wolverhampton. Uzvratne utakmice igraju se 29. kolovoza, a ždrijeb skupina je dan kasnije.
Antonio Čolak

napadač Rijeke

- Moramo biti fokusirani, spremni se obraniti, a poslije, kao i protiv Aberdeena, iskoristiti situacije prema naprijed kada dođemo do prilike te ih onda i realizirati.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike