Novosti
RADMAN GRLIĆ: ZNAMO ŠTO JE BILO...

Vučiću je zasmetala “velikosrpska agresija”
Objavljeno 21. kolovoza, 2019.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je za srpske medije navode hrvatskog tjednika Nacional da je od hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović zatražio da se ne koristi stalno izraz "velikosrpska agresija". "Tražio sam ‘nemojte ljudi govoriti o velikosrpskoj agresiji cijelo vrijeme‘, jer to nema smisla", rekao je. Dodao je kako je hrvatska predsjednica imala zahtjeve i za njega. "Nije ona bila netko tko sve prihvaća, nego je i ona tražila od nas. Gdje smo mogli, izišli smo u susret, gdje nismo mogli, nismo", rekao je Vučić. "Grabar-Kitarović od mene je tražila da se posebno pozabavim nestalim osobama i ja u predstojećem razdoblju očekujem prve rezultate oko tog pitanja, a nije to lako, jako je teško", rekao je Vučić.

Novi šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je u srijedu, komentirajući medijske napise da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zatražio od Kolinde Grabar-Kitarović da se prestane cijelo vrijeme govoriti o velikosrpskoj agresiji, da svaki Hrvat zna da je u Hrvatskoj počinjena velikosrpska agresija Miloševića režima i kako je siguran da tako govori i predsjednica.

"Svaki Hrvat zna da je to bila velikosrpska agresija Miloševićeva režima. Mi smo vodili Domovinski, obrambeni rat", rekao je Grlić Radman i dodao da je siguran da i "predsjednica tako govori". Nije mu bilo poznato da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, prema pisanju hrvatskog tjednika Nacionala, zatražio od hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da se ne koristi stalno izraz "velikosrpska agresija". H
Možda ste propustili...

NACIONALNO I ETNIČKI MOTIVIRAN INCIDENT U PANČEVU U SRBIJI

Napadnuti hrvatski državljani, napadač pritvoren

TRAŽI SE I ISPRIKA ZBOG POVREDE KODEKSA

Etičko povjerenstvo naložilo uklanjanje DP-ovog plakata