Osijek
PUKUĆE CJEVOVODA SANIRANO

Mutna voda iz slavina
Objavljeno 21. kolovoza, 2019.
Stanare u Naselju Stanka Vraza za jutarnju je higijenu dočekala mutna voda iz slavina. Neki od stanovnika upozorili su na taj događaj pitajući se što se događa, napominjući da se voda ni nakon podužeg puštanja iz slavina i kućnih instalacija nije izbistrila. “Tko će platiti tu vodu što curi, a i kotliće koji su se zaštopali?” zapitala se jedna Osječanka.

Franjo Dako, rukovoditelj Radne jedinice Vodoopskrbna mreža Vodovoda Osijek, potrudio se iscrpno izvijestiti što je prethodilo ovom zamućenju, koji su odmah nakon poziva riješili.

- Nakon poziva građana naša je ekipa djelatnika izašla na teren kako bi potpuno isprala instalacije od taloga koji se našao u cijevima nakon izvanrednog događaja koji je prethodio u noći. Naime, u Gundulićevoj smo imali puknuće cjevovoda, koje su naši djelatnici popravljali tijekom noći, a taj je dio vodoopskrbnih instalacija povezan i s potrošačima na Stanka Vraza, pa je dio taloga završio u instalacijama zgrada - kaže Dako.

Na pitanje o mutnoj vodi koja je prešla preko vodomjera potrošača kaže kako misli da to neće izazvati veliko povećanje računa za vodu, no potrošači se mogu javiti u Vodovod da vide treba li to pitanje regulirati. Dako dodaje da su mrežu isprali vodom koja ne ide preko potrošača, a voda je sada ispravna. D.P.
Možda ste propustili...

SVAKO SE VOZILO DEZINFICIRA DVA DO TRI PUTA DNEVNO

Osječki taxi je spreman za Coronu i ne najavljuje otkaze

OSIGURALI DOVOLJNE KOLIČINE SREDSTVA ZA DEZINFEKCIJU

Saponia za rad u vrijeme epidemije nagradila svoje zaposlenike s 1.000 kn

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŽITO, KAROLINA, MEGGLE, PIVOVARA, SAPONIA, KANDIT I GRAD OSIJEK

Doniraju respiratore KBC-u Osijek

2

KRIZNI STOŽER OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Dr. Željko Zubčić: Pet novooboljelih od koronavirusa, četiri osobe na respiratoru

3

CIVILNA ZAŠTITA JUGA 2 RADI SVAKODNEVNO

Čuvari građanske savjesti