Osijek
DOSTUPNIJA PRIMARNA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA

Županija za šest domova
zdravlja nabavlja opremu
vrijednu 13 milijuna kuna
Objavljeno 21. kolovoza, 2019.

Novim četirima potpisima na ugovorima s tvrtkama dobavljačima nastavlja se realizacija projekta "Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije" ukupno vrijednog 23,9 milijuna kuna. Osječko-baranjska županija usmjerena je u poboljšanje pristupa kvalitetnijoj primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a time želi i smanjiti pritisak na upućivanje u bolnice u Osijeku i Našicama. Stoga se za poboljšanje rada u svih šest domova zdravlja - Osijek, Našice, Đakovo, Valpovo, Donji Miholjac, Beli Manastir - ulaže u nabavu medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme te potrebne infrastrukturne radove. Do sada je ugovorena nabava opreme vrijedne deset milijuna kuna, od koje je oprema u vrijednosti 5,5 milijuna već isporučena.

Jučer je tako župan Ivan Anušić potpisao ugovore vrijedne 2,6 milijuna kuna. Riječ je isporuci opreme namijenjene za dentalnu i fizikalnu medicinu te ginekologiju za navedene domove zdravlja.

- Ovaj bih put napravio iznimku pa izdvojio nabavu opreme za Dom zdravlja Beli Manastir koji će dobiti fizikalnu opremu pa time zaokružujemo ciklus otvaranja te ambulante - izdvojio je župan Anušić. U ime potpisnika zadovoljstvo potpisivanjem ugovora izrazila je Jelena Zečević, u ime zagrebačkog Vik-Dentala.

- Ovakvim aktivnostima vaše županije jasno je da će najveću korist imati pacijenti, ali nadamo se da će i liječnici, zbog raspoložive kvalitete opreme, biti motiviraniji za dolazak na rad i na udaljenija područja - istaknula je Zečević. Nataša Tramišak, pročelnica županijskog Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije, istaknula je kako su za nabavu opreme na raspolaganju još tri milijuna kuna.

- Ukupno će tako kroz projekt biti realizirana nabava 72 vrste aparature, odnosno 740 komada različite oprema. Ona će biti na raspolaganju za ukupno 104 liječnika, od kojih su 84 liječnici u domovima zdravlja, a 20 ih je koncesionara.

Uz to, ugovoreni su i infrastrukturni radovi u vrijednosti šest milijuna kuna - primjerice prenamjena rodilišta u Đakovu u ordinacije opće medicine, ta radovi na poboljšanju pristupačnosti osobama s invaliditetom.

Projekt je 85 posto sufinanciran sredstvima Europske unije, sudjeluje i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te, naravno, Županija iznosom od 1,4 milijuna kuna. D. Kuštro
Kroz projekt će se realizirati nabava 72 vrste aparature, odnosno 740 komada različite opreme
Možda ste propustili...

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike