Regija
TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

Uskoro Festival Dani slavonske šume
Objavljeno 22. kolovoza, 2019.
NAŠICE

Na radnom sastanku suorganizatora i sudionika Festivala Dani slavonske šume potvrđeno je da će se on ove godine održati od 5. do 8. rujna.

Sve nazočne pozdravili su gradonačelnik Josip Miletić, koji je istaknuo kako festival svake godine pruža nešto novo te da je ovo lijepa tradicija koju treba nastaviti. Predsjednica Matice hrvatske Našice Silvija Lučevnjak dodala je da ju raduje što se svake godine vide u istom ili većem sastavu.

- Festival raste kako raste razvoj obrtništva i obrta u Našicama i okolici - rekla je Lučevnjak. Direktor Turističke zajednice Srečko Perković složio se s navedenim te prozvao predstavnike prisutnih udruga, klubova i udruženja da se izjasne o planu aktivnosti za vrijeme drugog dana festivala, u sklopu kojeg se održava i 13. Sajam obrtništva. Festival će početi u četvrtak, 5. rujna, predstavljanjem knjige "Slavonske šume kroz povijest", a nastavit će se u petak "Aktualnim satom šumarstva" na temu zaštite šuma u organizaciji Hrvatskih šuma Uprave šuma Podružnice Našice koji će okupiti više od sto stručnjaka iz ovog područja. Prigodan program nastavlja se na ljetnoj pozornici nastupima svih sekcija Hrvatskog kulturnog društva "Lisinski" Našice, koji u povodu obilježavanja 130 godina postojanja i rada ugošćuju folklorni ansambl "Lado" iz Zagreba. HKD Lisinski će prvi put sudjelovati i u subotu, predstavljajući svoje nošnje i nosač zvuka. Uz to, u petak će biti otvorena i gostujuća izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja iz Zagreba pod nazivom "Miocen sjeverne Hrvatske – od blata do zlata". Ipak, kao i dosadašnjih godina, središnji događaj je subotnji program u koji će biti uključen velik broj udruga koje će predstaviti svoje aktivnosti te izložiti svoje radove. Vatrogasci će održati vatrogasno natjecanje na kojemu se očekuje 300 natjecatelja, a Udruga starih športova Našice tradicionalno će održati natjecanje u povlačenju užeta. Za najmlađe organizirat će se i zmajada ispod dvorca Pejačević, kao i radionice koje će voditi članice DND-a Našice. Također, održat će se i tradicionalno natjecanje sjekača u kojemu prvi put sudjeluje novoosnovana Uprava šuma Slatina. Kao i svake godine, većina udruga kuhat će čobanac za svoje članove i goste, pa je podjela mesa dogovorena za srijedu, 4. rujna, u 20 sati u dvorištu hotela. Za sve posjetitelje bit će pripremljeno 4000 besplatnih porcija čobanca.

Festival završava u nedjelju Danom našičkog sporta i kazališnom predstavom na otvorenom “Čekaonica” Vukovarskog amaterskog kazališta. I.Ćosić
Zelena povelja
Manifestacija je to koja se održava svake godine već posljednjih 19 godina početkom rujna u Velikom parku u Našicama. Organizatori ove manifestacije su Grad Našice, Hrvatske šume, Ogranak Matice hrvatske Našice i Turistička zajednica Našica. Prije nekoliko godina manifestacija je dobila i nagradu Zelena povelja, a njezinu važnost prepoznaje i sve više posjetitelja.
Možda ste propustili...

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana