Regija
GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA

Osposobljavanje nezaposlenih iz Valpovštine
Objavljeno 21. kolovoza, 2019.
VALPOVO

Krajem srpnja Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo započelo je s osposobljavanjem nezaposlenih osoba na području Valpovštine, u sklopu projekta "Učim, radim… više vrijedim...".

Kako je priopćeno iz GDCK-a Valpovo, osposobljavanje provode četiri učilišta koja su odabrana na temelju najniže ponude u postupku javne nabave, a to su Pučko otvoreno učilište Poetika, Učilište Studium, Učilište Janus te Pučko otvoreno učilište Zagreb. Polaznici su mogli birati jedno od sedam zanimanja za koje se žele osposobiti, pa je tako njih pet odabralo zanimanje tesara, 16 ih je odabralo jednostavne poslove u zanimanju kuhar, 11 njegovatelje starijih i nemoćnih osoba, osam ih ide na osposobljavanje za autolakirera, šest za bravara, četiri za CNC operatera, a 21 će se osposobiti za uzgajivača povrća, voća i cvijeća u plastenicima.

Kako bi se svima olakšao dolazak na predavanja, sklopljen je ugovor s učilištima te se nastava održava u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Valpovo.

Vrlo je važno napomenuti kako će svi, u sklopu osposobljavanja, imati teorijsku i praktičnu nastavu te na kraju dobiti uvjerenje o završenoj stručnoj kvalifikaciji, navedeno je u GDCK-u Valpovo. L.A.
Možda ste propustili...

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

U STRUKOVNOJ ŠKOLI, STRUKA UPOZORAVA:

Pronašle zmiju u učionici, rano ljeto poremetilo i njih

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana