Kultura
MEĐUNARODNI SAJAM KNJIGA U EDINBURGHU

Olja Savičević Ivančević pred brojnom britanskom publikom
Objavljeno 21. kolovoza, 2019.
U sklopu Edinburgh International Book Festivala koji traje do 26. kolovoza, Olja Savičević Ivančević predstavila je engleski prijevod svog romana Pjevač u noći pred brojnom i zainteresiranom britanskom publikom, s argentinskom autoricom Gabrielom Cabezón Cámarom, koja je također predstavila engleski prijevod svog novog romana.


Program naslovljen Doing It for Themselves, u sklopu serije predstavljanja Telling Her Story, vodio je nagrađivani prevoditelj Daniel Hahn. Ovaj je festival jedno od najvećih književnih događanja u Velikoj Britaniji, koje svake godine okupi oko 900 autora iz 60-ak zemalja u 800-tinjak književnih predstavljanja, razgovora i tribina.


Britansko izdanje romana Pjevač u noći izašlo je u travnju kod agilnog izdavača Istros Books. To je drugi roman ove autorice objavljen na engleskom u prijevodu Celije Hawkeswort, koja je za prijevod nagrađena priznanjem English Pen Award. Roman Adio kauboju je u UK-u doživio drugo izdanje, a knjižarski lanac WHSmith Travel istaknuo je knjigu u ovogodišnjem izboru Fresh Talent. Knjiga je prije tri godine doživjela američko izdanje kod ugledne kuće McSweeney’s.

Knjige Olje Savičević Ivančević prevedene su na 10 stranih jezika te objavljene u 13 zemalja. Roman Pjevač u noći bio je u finalu književne nagrade Tportal 2017., a u prosincu 2016. osvojio je nagradu publike Libar za vajk Sajma knjige u Istri. N.Vek.
Možda ste propustili...

25. MEMORIJAL DORE PEJAČEVIĆ

Dorin rođendan uz goste iz Japana

KOMBINACIJOM NAJTIŠEG I NAJGLASNIJEG INSTRUMENTA KLASIČNOGA GLAZBENOG SVIJETA

Pavao Mašić i Petrit Çeku briljirali na Zadar organ festivalu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VINKOVAČKE JESENI CVJETAJU 54 GODINE

Vinkovci: selo i varoš ili ni selo ni varoš

2

PORTRETI BRIGITTE LACOMBE

Rijetki i intimni trenutci filmskih zvijezda

3

DAROVITI ŠVEDSKI ZBOR ROMEO I JULIA U DVORU

Renesansna djela uz dozu duhovitosti i simpatičnosti