Kultura
MEĐUNARODNI SAJAM KNJIGA U EDINBURGHU

Olja Savičević Ivančević pred brojnom britanskom publikom
Objavljeno 21. kolovoza, 2019.
U sklopu Edinburgh International Book Festivala koji traje do 26. kolovoza, Olja Savičević Ivančević predstavila je engleski prijevod svog romana Pjevač u noći pred brojnom i zainteresiranom britanskom publikom, s argentinskom autoricom Gabrielom Cabezón Cámarom, koja je također predstavila engleski prijevod svog novog romana.


Program naslovljen Doing It for Themselves, u sklopu serije predstavljanja Telling Her Story, vodio je nagrađivani prevoditelj Daniel Hahn. Ovaj je festival jedno od najvećih književnih događanja u Velikoj Britaniji, koje svake godine okupi oko 900 autora iz 60-ak zemalja u 800-tinjak književnih predstavljanja, razgovora i tribina.


Britansko izdanje romana Pjevač u noći izašlo je u travnju kod agilnog izdavača Istros Books. To je drugi roman ove autorice objavljen na engleskom u prijevodu Celije Hawkeswort, koja je za prijevod nagrađena priznanjem English Pen Award. Roman Adio kauboju je u UK-u doživio drugo izdanje, a knjižarski lanac WHSmith Travel istaknuo je knjigu u ovogodišnjem izboru Fresh Talent. Knjiga je prije tri godine doživjela američko izdanje kod ugledne kuće McSweeney’s.

Knjige Olje Savičević Ivančević prevedene su na 10 stranih jezika te objavljene u 13 zemalja. Roman Pjevač u noći bio je u finalu književne nagrade Tportal 2017., a u prosincu 2016. osvojio je nagradu publike Libar za vajk Sajma knjige u Istri. N.Vek.
Možda ste propustili...

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

IRIS TOMIĆ, ASISTENTICA NA AUKOS-U, UDRUGA “MALO DRAMA, MALO ART”

Mi malo dramimo, ali i malo artamo - nismo ograničeni

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

2

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

3

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas