Sport
POVODOM 100. ROĐENDANA CIBALIJE

Vukojević debitirao uvjerljivom pobjedom
Objavljeno 20. kolovoza, 2019.
Mlada U-20 reprezentacija Hrvatske slavila s 3:0 u prijateljskoj utakmici povodom 100 godina vinkovačkog nogometnog kluba

Točno 100 godina nakon što je osnovana Cibalia na vinkovačkom stadionu sinoć je odigran prijateljski susret između današnje drugoligaške momčadi "stogodišnjakinje" i prigodne U-20 reprezentacije Hrvatske. Na kraju je slavila reprezentacija koju s klupe vodi Ognjen Vukojević. Bio je ovo njegov debi na klupi mladih "vatrenih", a zanimljivo svoj prvoligaški pogodak Vukojević je u dresu Slaven Belupa postigao također u Vinkovcima.



Zabio Osječanin Durdov

Solidno popunjene tribine u prvih desetak minuta nisu vidjele prilike. Igralo se s dosta opreza. U prvu priliku došla je Vukojevićeva momčad u 13. minuti kada je Vinkovčanin Bajić odlično pucao s dvadesetak metara, ali je vratar Lešić bio siguran u intervenciji i ukrotio njegov udarac. U 17. minuti mladi reprezentativci su poveli. Dugo se Blagaić oslobađao obrambenih igrača i onda kada si je osigurao dovoljno slobodnog prostora odlično je opalio i precizno pogodio donji lijevi kut. Vratar Lešić ovaj put nije imao izgleda obzirom da je šut bio jako precizan. Odmah u sljedećem napadu dogodila se nova prilika mlade reprezentacije. S lijeve strane odlično se probio Kreković i još bolje uputio prizemnu loptu pred vrata domaćina na koju je natrčao Osječanin Durdov, ali na njegovu žalost promašio je prazan dio vrata poslavši loptu pored vanjske strane vratnice. Nogometaši Cibalije pokušavaju kvalitetno odgovoriti na dobru igru reprezentativaca, ali im je nedostajalo malo preciznosti u posljednjem pasu. Priliku za nešto učiniti domaćinima se ukazala u 26 minuti kada je u izglednoj prilici bio Salapić, ali je kapetan reprezentacije Franjić u posljednji trenutak rukom spriječio loptu da dođe do Salapića za što je dobio žuti karton. Iz slobodnog udarca Tustonjić je pogodio živi zid. Brza kontra donijela je povećanje vodstva reprezentacije u 33. minuti. Idealnu dubinsku loptu dobio je Vinkovčanin Bajić, koji dolazi pred vratara Lešića i onda nesebično upošljava slobodnog Durdova koji s pet metara pogađa mrežu - 0:2. Nakon primljenog drugog pogotka Cibalia je zaigrala puno agresivnije, što je primoralo reprezentativce na povlačenje u obranu. U 38. minuti s lijeve strane slobodan udarac izveo je Tustonjić i ubacio pred vrata "vatrenih", a u buketu igrača najviše je skočio Dominik Dogan. Nakon njegovog udarca glavom lopta je otišla pored vratnice. Dvije minute kasnije odlično je poluvolejom s ruba šesnaesterca šutirao Dejanović, ali ni tada nije lopta završila između vratnica.

Dosta promjena


U nastavku susreta trener Cibalije Davor Mladina uveo je čak deset novih igraća, dok s druge strane izbornik Vukojević obavio je na odmoru tri zamjene. Ponovo je reprezentacija došla prva u prigodu. S desne strane "jedan na jedan" ispred vratara Lešića izbio je Kapitanović, ali je vratar Cibalije obranio njegov udarac. Mora se priznati kako je Lešić dobro odradio svoj posao. I pored iskazane velike želje niti jedna momčad nije stvorila izgledniju priliku sve do 72. minute kada se prema vratima "kockastih" sjurio Kvesić i odlično prošao svojeg čuvara, ali na njegovu povratnu loptu nitko nije natrčao. Igralo se otvoreno s obje strane, nije se štedjelo suparnika, pa je bilo dosta žutih kartona za jednu prijateljsku utakmicu. Na kraju su do još jednog pogotka stigli "mladi vatreni". Brzu akciju okončao je pogotkom Baturina u 77. minuti. Odlično je pucao malo iskosa i pogodio suprotni kut - 0:3. I pored poraza mlada momčad Cibalije pokazala je da se na dosta igrača može računati u budunosti. Unatoč nenatjecateljskom karakteru utakmice ipak treba reći kako su obje momčadi prikazale veliku želju za dokazivanjem. U svakom slučaju jedna ugodna večer na stadionu Cibalije.


Antun Grgić
CIBALIA   0

HRVATSKA U-20   3(2)

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Gledatelja: 1000. Sudac: Josip Lučić (Vinkovci). Strijelci: 0:1 Blagaić (17), 0:2 Durdov (33), 0:3 Baturina, (77). Žuti kartoni: Salapić, Oršolić, Kirchbauer, Bukvić, Janović, Pierobon (Cibalia), Franjić, Benić (U20). Crvenih kartona nije bilo.

CIBALIA: Lešić, Hajnal, Salapić, Džijan, M. Dogan, Šarić, Oršolić, Tustonjić, Stupar, Dejanović, D. Dogan. Još su igrali: Bukvić, Janović, Sente, Pierobon, Karaula, Karimović, Miljanić, Kirchbauer, Kerić, Nikolić, Kvesić.

U20: Labrović, Hujber, Krizmanić, Stanjić, Franjić, Đira, Bajić, Hanuljak, Durdov, Blagaić, Kreković.Još su igrali: Baturina, Šego, Radić, Havelka, Benić, Bermanec, Basar, Skorup, Hlevnjak, Kapitanović, Bliznac.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku