Sport
DINAMO VEČERAS (21 SAT) DOČEKUJE ROSENBORG

Bjelica: Godinu dana smo zreliji i bolji i vjerujem kako zaslužujemo Ligu prvaka
Objavljeno 21. kolovoza, 2019.

Zagrebački Dinamo večeras (21 sat) s norveškim Rosenborgom igra prvi susret play-offa Lige prvaka. Dan prije prvih 90 minuta koje dijele "modre" od nastupa u jednoj od skupina najelitnijeg europskog klupskog nogometnog natjecanja u svijetu trener hrvatskog prvaka Nenad Bjelica proslavio je 48. rođendan. Bolje reći, obilježio. Proslava će biti tek za tjedan dana ako Dinamo i nakon uzvratnog susreta u Trondheimu ostvari rezultat koji će ga odvesti u elitu.


Za svoj 48. rođendan Bjelica nije imao posebnih želja. Osim onih uobičajenih.


- Samo zdravlja, bez toga nema ništa. Za ostalo ćemo se sami izboriti. Sebi i svima oko sebe želim samo zdravlja - rekao je Bjelica, koji se ne može požaliti na zdravlje kada je riječ o njegovoj momčadi.


Dinamov trener na raspolaganju za Rosenborg imat će gotovo sve igrače.


- Svi su na dispoziciji, osim Andrića i Moharramija, pa i naš novi igrač Luka Ivanušec, koji je prijavljen za Europu. Vidjet ćemo hoće li već biti u sastavu u Zagrebu, ali za utakmicu u Norveškoj sigurno.


Bjelica je otklonio sve dvojbe oko sastava, ako ih je uopće imao.


- Neće se puno razlikovati od onog što je igrao u Budimpešti.


Stoga, ako će ostati vjeran taktici i postavi koja je prije tjedan dana trijumfiralno projurila Groupama Arenom u Budimpešti protiv Ferencvarosa, Bjelica bi i večeras trebao izvesti sljedeću početnu postavu: Livaković – Stojanović, Dilaver, Perić, Leovac – Moro, Ademi – Hajrović, Olmo, Oršić – Petković.


- O suparniku koji je čak 11 puta igrao u grupnoj fazi Lige prvaka trener Dinama govorio je s puno poštovanja.


- Pred nama su teških 180 minuta u kojima ćemo trebati biti na razini na kojoj smo bili veći dio utakmice protiv Ferencvarosa. Rosenborg je puno iskusnija momčad u ovakvom tipu utakmica od Mađara. Iskusniji su i po godinama. Razlikuju se i po sistemu igre, 4-3-3 im prelazi u 4-5-1. Jako dobro se brane. Od igrača istaknuo bih da je Solderlund dvije klase bolji igrač od napadača koje ima Ferencvaros - analizirao je Bjelica prisjetivši se i prošlogodišnje epizode, kada je Dinamo u ovoj fazi natjecanja eliminiran od Young Boysa i poslan u skupinu Europske lige. U kojoj je "prezimljavanjem" ipak stekao dragocjeno iskustvo.


- Nakon prošlogodišnjeg neulaska u Ligu prvaka, ovo nam je velika šansa da pokažemo da smo godinu dana zreliji i bolji i kako zaslužujemo Ligu prvaka


Posebnu poruku Bjelica je uputio navijačima. Potpora neće izostati. Ulaznice se odlično prodaju pa i Bjelica sam vjeruje da će navijači odigrati ulogu u konačnom svladavanju suparnika.


- U svim utakmicama navijači su nam bili vjetar u leđa. Animirali su se nakon pobjede u Budimpešti, gdje su bili odlični. Naše je da im priredimo zadovoljstvo. Nadam se pobjedom - zaključio je Bjelica, koji lovi svoju drugu Ligu prvaka, a prvu kao trener Dinama. Elitu je dohvatio na klupi bečke Austrije, kada je izbacio upravo Dinamo. K.Lacković
Najčitanije iz rubrike