Regija
ISTOČNA OBILAZNICA VINKOVACA

Završen je kružni tok kod Male Bosne
Objavljeno 21. kolovoza, 2019.
Projektom vrijednim 120 milijuna kuna financirana je gradnja dviju etapa obilaznice
VINKOVCI - Radovi na gradnji istočne obilaznice grada Vinkovaca u punom su jeku, vremenski uvjeti su dobri, tako da novi planirani završetak obilaznice sada je 13. rujna, odnosno početak 54. Vinkovačkih jeseni, a nakon završenog kružnog toka u Mirkovcima, ovih je dana završena i gradnja kružnog toka na izlazu iz Male Bosne, tako da sve ide prema planu.

Od predviđena tri kružna toka na istočnoj obilaznici grada Vinkovaca, preostao je još završetak kružnoga toka na ulazu u Nuštar. Osim kružnih tokova, završena su i tri nadvožnjaka, a pri samom kraju su i radovi na četvrtom, onom preko željezničke pruge Zagreb – Tovarnik.

Radovi na gradnji istočne obilaznice Vinkovaca, jednotračne ceste koja je i dio konačnog rješenja sustava cesta Osijek - Nuštar - Vukovar i Vinkovci - Županja, a osnovna joj je namjena rasterećenje prometne mreže u Vinkovcima od tranzitnog teretnog prometa, počela je svibnju 2017. godine. Projektom vrijednim 120 milijuna kuna financirana je gradnja dviju etapa obilaznice. Ukupno, riječ je o sedam kilometara ceste, tri kružna toka: Mirkovci, Mala Bosna i Nuštar te četiri objekta: nadvožnjak preko željezničke pruge Zagreb-Tovarnik, nadvožnjak preko kraka pet čvora "Vinkovci – istok", nadvožnjak preko željezničke pruge Vinkovci - Drenovci i nadvožnjak preko industrijskog kolosijeka za Silos. Nakon projekta gradnje istočne obilaznice grada Vinkovaca, u dijelu cestovnog prometa u Vinkovcima, uslijedit će još jedan važan projekt, a riječ je o rekonstrukciji ceste u Ulici Ruđera Boškovića. Ona obuhvaća i rekonstrukciju raskrižja na državnoj cesti DC55, ulica Ruđera Boškovića, Hrvoja Vukčića-Hrvatinića i Nikole Tordinaca u kružni tok, kako bi se na tom mjestu konačno zaustavile prometne nesreće jer je dosta poginulih upravo na ovom dijelu u Vinkovcima.

Projekt istočna obilaznica Vinkovaca u ovom je trenutku kapitalni projekt u cijeloj Slavoniji i Baranji, kojim se iz Vinkovaca izmješta tranzitni teretni promet vezan uz državne ceste D55 i D46, iznimno prometno opterećene ceste s prosječnim dnevnim prometom od više od osam tisuća vozila. Istočna obilaznica zasigurno je jedan jako važan infrastrukturni projekt koji će omogućiti da se cijela Vukovarsko-srijemska županija bolje prometno poveže. Osim toga, omogućit će se da se Vinkovci brže razvijaju jer, osim što će pridonijeti izmještanju teretnog prometa iz gradskog središta, istočna obilaznica otvorit će novi potencijal za gospodarstvenike koji će moći graditi svoje objekte uz obilaznicu i tako pridonijeti razvoju gospodarstva na području Vukovarsko-srijemske županije. M.Kokaj
To je nastavak
Istočna obilaznica Vinkovaca nastavak je južne vinkovačke obilaznice sagrađene prije desetak godina i počinje kod novog željeznog lučnog mosta na Bosutu, uz državnu cestu Vinkovci - Županja na izlasku iz Vinkovaca. Ide do prigradskog naselja Mirkovci i siječe se s državnom cestom Vinkovci - Tovarnik te nastavlja do Nuštra, gdje izbija na državnu cestu prema Vukovaru.
Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

Najčitanije iz rubrike